PROSLAVILI 50. GODIŠNJICU BRAKA Ljubav između dvoje susjeda započela je već u osnovnoj školi

Foto: privatna arhiva

Ivan i Barbara Erhatić iz Dinjevca proslavili su 50 godina neizmjerne ljubavi koja je svaki dan i nakon toliko godina sve jača. Nekoliko kuća dalje živjela je, kako kaže Ivan, njegova srodna duša. Bili su tek djeca kada su otkrili simpatije jedno prema drugome u školskim klupama.

– Prava ljubav razvila se kada smo postali tinejdžeri, no kada smo bili u punom cvatu ljubavi ja sam morao otići odslužiti vojni rok koji je trajao godinu i pol, ali zato čim sam se vratio svojoj odabranici, godinu dana od povratka iz vojske odlučili smo nadoknaditi vrijeme koje smo bili razdvojeni pa smo se potom odlučili vjenčati – priča nam Ivan Erhatić te dodaje kako je prvo uslijedio brak u matičnom uredu u Kloštru Podravskom, a zatim i crkveno vjenčanje u Župi svetog Benedikta i Žalosne Gospe također u Kloštru Podravskom.

– Život nam nije bio nimalo lak, ali snašli smo se – govori Ivan ističući kako početak nikada nije jednostavan bilo u poslu, bilo u ljubavi. Ivan i Barbara ojačali su svoju ljubav s dva sina i kćerkom koji su im kasnije podarili sveukupno sedmero unučadi, što je, kako kaže naš sugovornik, učinilo da im kuća nikada ne bude prazna i siromašna, jer pravo bogatstvo svakog čovjeka je njegovo potomstvo.

– U svakom braku je najvažnija ljubav prije svega, ali trebamo razumjeti kako ni u jednom braku ne cvatu samo ruže, nekad s ružama dobijete i trnje, što je potpuno u redu jer se to kasnije uz pravilnu njegu pretvori u najljepši grm s ružama – rekao je metaforički Ivan Erhatić te pojasnio kako nema ljubavi bez tolerancije, vjernosti, razumijevanja i otvorenog, iskrenog razgovora koji rješava sve nesporazume.

– Barbara je oduvijek bila izuzetno marljiva i vrijedna žena, a prije svega brižna majka našoj djeci – opisao ju je Ivan govoreći da kako nakon što je Barbara imala veliku operaciju kuka, nije joj dopuštao da se napreže i previše radi te se ona posvetila brizi djece, dok je on radio kao sjekač/rukovatelj motornom pilom, a nakon toga u poljoprivredi.

– Mnogo sam radio kako bih prehranio obitelj, ali nijedan trenutak ne bi promijenio, zadovoljan sam što smo proživjeli toliko godina zajedno i ponosan sam na naš sretan i skladan brak, koji je prošao kroz dobro i zlo, zdravlje i bolest – kaže.

Ivan i Barbara svoje zavjete su obnovili nakon 50 godina braka, ali u tome planove im je pomutio koronavirus jer kako kaže Ivan željeli su veće slavlje.

– Imali smo u planu veće slavlje, koronavirus to ne dopušta pa smo sve odradili uz pridržavanje epidemioloških mjera i skratili smo listu gostiju samo na obitelj, bilo nas je svega desetak, ali bilo nam je lijepo i upotpunjeno jer oni najmiliji su ipak bili uz nas, a to nam i jest bilo najbitnije – zaključuje Ivan te dodaje kako je sretan što ih koronavirus ipak nije spriječio u onom najvažnijem, a to je da se sutra probude jedno uz drugo i da prožive svoju ljubav svaki dan iznova.

(www.icv.hr, ak)