RADOVI U SKLOPU IZGRADNJE KOLEKTORA ISTOK Asfaltira se odvojak Zagrebačke ulice u Čemernici

Iako vremenske prilike nisu idealne za građevinske radove, Virovitica je i dalje veliko gradilište i s radovima se ne prestaje. Jedno od njih je i u naseljima Čemernica i Taborište, a riječ je o radovima u sklopu izgradnje Kolektora istok. Investitor, tvrtka Virkom d.o.o. pri kraju je izgradnje Kolektora kojim se rasterećuje sustav odvodnje u Taborištu te se omogućuje priključenje stanovnika Ličke i Zagrebačke ulice – odvojak u naselju Čemernica, na javni odvodni sustav.

Ukupna vrijednost radova iznosi oko 3.9 milijuna kuna, pri čemu je izvedeno 2.186 m gravitacijskih kolektora te 870 m tlačnog cjevovoda. Također, izgrađena je jedna nova crpna stanica, dok su dvije postojeće stanice u Moslavačkoj i Zagorskoj ulici rekonstruirane. U sklopu ovoga projekta, u suradnji s Gradom Viroviticom, trenutno se postavlja novi asfaltni sloj u Zagrebačkoj ulici – odvojak u Čemernici u dužini 438 m te će se sanirati asfaltni kolnik u Ličkoj i Zagorskoj ulici.

Uoči početka asfaltiranja radove su obišli gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, njegov zamjenik Damir Marenić, gradski pročelnik Kristijan Sabo te predsjednik Mjesnog odbora Čemernica Miljenko Sabo. (virovitica.hr)

[g-gallery gid=”614983″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content