Raspisuje se natječaj za izvođenje radova na rekonstrukciji raskrižja u središtu Čačinaca: Semaforima do veće sigurnosti u prometu

Jučer (utorak) je u sjedištu Hrvatskih cesta u Zagrebu na temu rekonstrukcije središta Čačinaca održan zajednički sastanak zamjenika načelnika općine Čačinci Alena Jurenca s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem. Naime, nakon što je prije 3 godine na inicijativu Općine Čačinci pokrenut postupak izrade idejnog rješenja, a prije nekoliko mjeseci ishođena građevinska dozvola, Hrvatske ceste završile su prethodno savjetovanje koje predstavlja redovan postupak prije raspisivanja postupka javne nabave za radove na rekonstrukciji raskrižja u središtu Čačinaca. Procijenjena vrijednost radova je 3 milijuna kuna.

– Dugogodišnji problem sigurnosti svih sudionika u prometu središtem Čačinaca uskoro će biti riješen jer ćemo semaforizacijom raskrižja učestale opasnosti koje prijete svim sudionicima u prometu potpunom rekonstrukcijom središta Čačinaca zasigurno uspjeti smanjiti na minimum, a time ćemo paralelno pružiti najvišu sigurnost svim sudionicima posebice pješacima kao najranjivijoj skupini – rekao je Alen Jurenac.

viber slika 2020 12 23 09 38 09
Foto: Općina Čačinci

Iako je tijekom procesa izrade rješenja analizirana i mogućnost izgradnje kružnog toka, ista je odbačena zbog lokacijskih i prometno-sigurnosnih uvjeta, a koji se odnose na premali radijus.

– Potporu projektu uz vodstvo Hrvatskih cesta, pružila je i Virovitičko-podravska županija na čelu sa županom Igorom Androvićem i njegovim zamjenikom Marijom Klementom te saborskim zastupnikom Josipom Đakićem, koji su izrazili zadovoljstvo projektom koji se u suradnji s Hrvatskim cestama planira realizirati tijekom sljedeće godine – rekao je Jurenac.

Osim semaforizacije središta Čačinaca, planirano je i postavljanje semafora s radarom ispred Osnovne škole čime će se značajno pospješiti sigurnost svih sudionika u prometu, a u ovom slučaju, posebno onih najmlađih.

(www.icv.hr, Općina Čačinci)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content