Smanjuje se broj novopozitivnih i preminulih od COVIDA -19 u Osječko-baranjskoj županiji

Premda je broj novopozitivnih osoba poslije vikenda nešto manji jer je tim danima i manji broj testiranih, prema današnjim brojkama čini se kako je ipak riječ o laganom padu novooboljelih i preminulih.

U zadnja 24 sata na koronavirus je testiran ukupno 401 uzorak, od kojih je 122 bilo pozitivno. Novozaražene osobe dolaze iz 28 naselja na području Osječko-baranjske županije. Najviše ih je ponovno na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (46), a slijede područja gradova i općina: Đakovo (19), Našice (16), Donji Miholjac (7), Čepin (6), Semeljci i Valpovo (po 4), Antunovac, Beli Manastir i Belišće (po 3), Darda (2) te Bilje, Đurđenovac, Jagodnjak, Kneževi Vinogradi, Koška, Marijanci, Petrijevci, Šodolovci i Viškovci (po1).

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 219 osoba oboljelih od COVIDA-19, i to 164 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (44 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 55 COVID pacijenata.

U zadnja 24 sata u KBC Osijek preminule su četiri osobe oboljele od COVIDA-19, u dobi od 53 do 82 godine.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 3.141 osoba.

Policija je aamoinicijativno obavila 43 provjere, pri čemu je u tri slučaja (jedan u Osijeku i dva u Belom Manastiru) utvrdila kršenje te mjere. Prilikom tri provjere provedene po jednoj dojavi građana, u dva slučaja u Osijeku te osobe nisu zatekli na prijavljenoj adresi. Policijski službenici obavili su i 115 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content