Šoštarić danskom izborniku s užitkom uzvratio za podcjenjivanje: Evo što mu je poručio

Hrvatske reprezentativke na čelu s izbornikom Nenadom Šoštarićem ispisale su jednu od najljepših stranica u povijesti hrvatskog sporta, a svakako najljepšu u povijesti hrvatskog ženskog rukometa – piše vecernji.hr

Nikada ranije nismo osvojili medalju, i na ovaj turnir su naše djevojke ispraćene kao potpuni autsajderi, a ipak je osvojena bronca, i to protiv domaćina Danske, čiji se izbornik Jesper Jensen očito jako zamjerio svima svojom podcjenjivačkom izjavom. U najavi susreta je, podsjetimo, kazao da je silno želio Hrvatsku u dvoboju za medalje, ali očito je pripremao ražanj još dok je zec bio u šumi. A to mu je zamjerio i Šoštarić:

– Što da vam kažem nakon ovoga? Mogu samo biti ponosan do neba. Odigrali smo strašno u obrani. Danski izbornik Jensen nam je rekao nešto vrlo nisko u rukometu, kazao nam je da nemamo jedan posto šanse. A što se tiče njegove ekspertize, a nema iza sebe osobite rezultate, on si je našao shodnim govoriti o hrvatskom rukometu? Ma ovo je više od povijesti. Taktički smo odigrali zaista dobro. Pijević nam dvije noći nije spavala zbog bolova u vratu, ali okrenuli smo se sebi. Nismo se baš nikome žalili. Ovo je noć za slavlje, za veselje – rekao je Šoštarić.

Na njegove su se riječi nadovezale Ćamila Mičijević i Ana Debelić:

Ćamila Mičijević: Ne znam što vam reći, vjerojatno sanjamo. Hoću da izađem na televizor? A što se tiče danskog podcjenjivanja? Ma sve možete, ali ne možete nas dobiti prije nego što odigrate s nama. Izgleda da njihovih 100 posto šansi uoči utakmice ipak nije značilo ništa.

Ana Debelić: Zahvaljujem se svim djevojkama. Hvala svim curama što su mi omogućile da postanem najbolji pivot turnira.

Kapetanica Katarina Ježić također je uz suze radosnice izašla ispred kamera:

– Već smo napisale povijest ulaskom u polufinale, ali san nam je bio uzeti medalju. I zasluženo smo je uzeli. Ovo je momčadski duh, ovako se uzimaju velike utakmice. Ponosna sam na sve te djevojke. Nadam se da ćemo od sada više ulagati u nove generacije. Vratile smo hrvatski ženski rukomet na visoku razinu, ovo se nikada nije dogodilo u našoj povijesti – rekla je u suzama i dodala:

– Prije utakmice smo svi vjerovale da možemo, a sada je srce veliko kao kuća. Hvala vam svima što ste nas podržavali, volimo vas, napravite nam doček.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content