SPREMAN TREĆI ODJEL Za pacijente u posljednjoj fazi izlječenja od Covida-19 pripremljeno 30 novih kreveta u virovitičkoj bolnici

Budući da je u Općoj bolnici Virovitica danas (ponedjeljak) 46 pozitivnih pacijenata koji se liječe od koronavirusa Covid-19, postoji velika mogućnost da se već ovaj tjedan počne puniti i treći, posebno organiziran odjel namijenjen upravo tim pacijentima. Ravnatelj Dinko Blažević kaže kako je Odjel Covid 3, a koji je zamišljen kao tercijarni kapacitet za zbrinjavanje Covid-19 pozitivnih pacijenata spreman za prve pacijente.

MG 0932

-Smješten je u suterenu objekta D1, u prostoru namijenjenom novoj bolničkoj kuhinji. Opremljen je s tridesetak kreveta, s bocama s kisikom i pripadajućom opremom. Namijenjen je pacijentima koji su u posljednjoj fazi izlječenja, prije povratka kući. Na odjelu će za pacijente, pored liječnika i medicinskih tehničara Opće bolnice Virovitica, skrbiti i liječnici i sestre županijskog Zavoda za hitnu medicinu, kao i sestre županijskog Doma zdravlja koji su nam došli na ispomoć – objašnjava Blažević.

Prostor unutar bolnice organizirali su zbog povećanog priljeva oboljelih od Covida-19, ali i kao kvalitetniju alternativu montažnim šatorima, a koje kao opciju za oboljele već koriste bolnice na sjeveru Hrvatske.

MG 0935

Na upit o stanju kadra u Općoj bolnici Virovitica, D. Blažević ističe kako su s današnjim danom zaraženi jedan liječnik, 18 medicinskih sestara, odnosno tehničara i pet nezdravstvenih djelatnika, a koji se nalaze u izolaciji.  U samoizolaciji se nalaze dva liječnika, osam medicinskih sestara/tehničara i četiri nezdravstvena djelatnika.

MG 0913

-Unatoč tome, organizacija rada na svim se odjelima unutar bolnice odvija neometano – rekao je D. Blažević. (www.icv.hr, mlo, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content