U Osječko-baranjskoj županiji 252 novozaraženih, od ponedjeljka počinju drive-in testiranja

U protekla 24 sata testirano je 665 uzoraka od kojih je njih 252 bilo pozitivno na koronavirus. Najviše je iz Osijek, njih 103, Đakova 25 i Našica 18. Radi se o 62 naselja u kojima su evidentirane pozitivne osobe. U samoizolaciji su 2862 osobe. Policija je provela 37 provjera i nije zabilježila niti jedno kršenje mjera izolacije, izvijestio je na press konferenciji načelnik Stožera Ivan Hampovčan, nakon održane sjednice.

O stanju u bolničkom sustavu govorio je Željko Zubčić, ravnatelj KBC-a Osijek koji je istaknuo da s današnjim danom ima 197 hospitaliziranih pacijenata što je nekih 84 posto kapaciteta raspoloživih za Covid oboljele. Od tog broja njih 53 je na respiratorima a što je 87 posto kapaciteta Respiracijskog centa. U OŽB Našice hospitalizirano je 60 osoba, pa je ukupno s osječkom bolnicom 257 Covid pacijenata na bolničkom liječenju ,s područja Osječko-baranjske županije.

“Na žalost, u zadnja 24 sata je preminulo 8 osoba, najstarija je 1936. godište, a najmlađa 1982. Što se tiče medicinskog osoblja u KBC-u Osijek , što u izolaciji što u samoizolaciji imamo 4 posto liječnika i 7 posto medicinskih sestara”, istaknuo je Zubčić.

Iz Stožera su najavili još kako od ponedjeljka u Osijeku počinje drive-in testiranje, na platou kod istočnog ulaza dvorane Gradski vrt (prema stadionu). Ulazak će biti iz Wislonove ulice, skretanje kod Gradskih bazena, a uzorci će se uzimati u vremenu od 8 do 11 sati. (www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content