U Osječko-baranjskoj županiji danas gotovo dvostruko više novopozitivnih nego jučer, dvije osobe su preminule

U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 za područje Osječko-baranjske županije testirano je ukupno 475 uzoraka od kojih je 180 bilo pozitivno.

Najviše novozaraženih ima na području grada Osijeka i njegovih prigradskih naselja(76), a slijede područja gradova/općina Našice (14), Belišće (12), Donji Miholjac i Đakovo (po 10), Valpovo (9), Bilje (5), Koška i Čepin (po 4), Antunovac, Bizovac, Đurđenovac i Semeljci (po 3), Beli Manastir, Čeminac, Darda, Jagodnjak, Podgorač i Satnica Đakovačka (po 2) te Dalj, Drenje, Erdut, Gorjani, Kneževi Vinogradi, Levanjska Varoš, Marijanci, Petrijevci, Popovac, Strizivojna, Šodolovci i Vladislavci (po 1), priopćio je danas (utorak) Stožer CZ OBŽ.

Na bolničkom liječenju je 224 osoba oboljelih od Covida-19, i to 184 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 40 na respiratoru), dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano 40 pacijenta s tim oboljenjem. U zadnja 24 sata preminule su dvije osobe oboljele od Covid infekcije, u dobi od 82 i 73 godine, s područja Valpova i Đakova. U samoizolaciji se na području OBŽ trenutno nalazi ukupno 2.251 osoba.

Policija je provela 29 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, a svi su zatečeni na prijavljenoj adresi. Obavili su i 51 samostalni nadzor objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera. Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 129 nadzora u vezi provođenja epidemioloških mjera, i to najviše u prodavaonicama i trgovinama (95), a ostalo u ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima i drugim objektima. U 40 slučaja utvrdili su nepravilnosti za koje su izrekli upozorenja i naložili mjere za njihovo otklanjanje. (www.icv.hr, tj)