U Osječko-baranjskoj županiji novopozitivne 132 osobe

foto: ilustracija, freepik.com

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata na koronavirus je testirano 424 uzoraka od kojih je 132 bilo pozitivno. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (46), zatim gradova i općina Đakovo (14), Našice (12), Čepin (8), Beli Manastir i Valpovo (po 6), Belišće i Donji Miholjac (po 4). Po tri novopozitivne osobe imaju Antunovac, Darda i Erdut, dok po dvije imaju Bilje, Đurđenovac, Feričanci, Koška, Petlovac, Podgorač i Semeljci. Po jedna novozaražena osoba bilježi se u Čemincu, Donjoj Motičini, Gorjanima, Kneževim Vinogradima, Popovcu, Strizivojni, Šodolovcima, Trnavi i Vuki .

Hospitalizirano je ukupno 180 osoba oboljelih od Covida-19, i to 141 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (37 na respiratoru), a 39 pacijenata je smješteno u Općoj županijskoj bolnici Našice. U zadnja 24 sata u KBC Osijek preminulo je devet Covid pozitivnih osoba u dobi od 68 do 79 godina. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 1.976 osoba.

Policijski službenici provjerili su ukupno 27 osoba kojima je određena mjera samoizolacije, od čega samoinicijativno 24, a pri tomu tri osobe (dvije u Osijeku i jedna u Belom Manastiru) nisu zatečene na prijavljenoj adresi. Postupajući po tri dojave građana samo u jednom slučaju (u Našicama) utvrdili su kršenje mjere samoizolacije. Jučer su obavili i 87 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Kontrole propusnica za kretanje građana izvan područja županije u kojoj imaju prebivalište vršile su se jučer do 16 sati i djelatnici Policijske uprave osječko-baranjske na osam nadzornih punktova evidentirali su prolazak 3.264 vozila, odnosno 4.244 osoba, no nisu utvrdili kršenje te mjere.

Načelnik Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije Ivan Hampovčan podsjetio je uoči dočeka Nove godine da organiziranog dočeka na području Osječko-baranjske županije neće biti te da su na snazi mjere koje kažu da su dozvoljena okupljanja do 25 osoba na otvorenom, a da na privatnim okupljanjima i svečanostima može biti prisutno do 10 osoba iz najviše 2 različita kućanstva. Pozvao je još jednom građane da se pridržavaju propisanih mjera i zaželio svim žiteljima Osječko-baranjske županije sretnu Novu godinu. (www.icv.hr, tj)