UBOJITI KARLO PETRINIĆ Nevjerojatna trkačka moć i nos za gol odigrali glavnu ulogu za 26 pogodaka u jesenskom dijelu 1. ŽNL

Malo je onih zaljubljenika u županijski nogomet, pretpostavljamo, koji dosad nisu čuli za Karla Petrinića. Topnik Graničar Bušetine u jesenskom dijelu prvenstva 1. županijske nogometne lige na svoj je konto upisao 26 pogodaka, što je malo manje od polovice ukupnog broja golova koje je postigla njegova momčad (55).

Fantastičnim partijama, i ne samo zgodicima, već i nebrojenim asistencijama uvelike je zaslužan za konačni plasman momčadi s Bereka u prvom dijelu sezone, a to je odlično drugo mjesto. Dečki s Bereka zaostaju za vodećom Slogom iz Zdenaca samo tri boda i to nam garantira izuzetno uzbudljiv nastavak natjecanja u najvećem rangu županijskog nogometa.

BRZINA I “NOS ZA GOL” GLAVNI SU ADUTI NAPADAČA “ŽUTOG BRODA” KOJIM KORMILARI SAMUEL SPUDIĆ

Da, mnogi se pitaju “što je” ili “tko” zaslužan za sjajne Petrinićeve igre, iako, da pitate njega, reći će vam kako je ekipa ispred svega, što bi značilo da je i ovih 26 pogodaka plod odlično ukomponirane momčadi. Ipak, on sam posjeduje ono od čega se mnogim protivničkim obranama “diže kosa na glavi”. Osim što ima “nos za gol” i rekli bi, uvijek se nađe na pravom mjestu, oslanja se i na svoj najveći adut, a to je brzina. Nevjerojatna trkačka moć, izdržljivost i “pljuca” u nogama zapravo su njegovi najveći asistenti. Na velikom prostoru rijetki su oni koji ga mogu “uštopati”, a da pritom ne ulože maksimalne napore.

To je ono što ga nosi iz sezone u sezonu, a ono najbitnije, ima kontinuitet zabijanja i rijetki su periodi kad dolazi do pada forme, gotovo nezamjetni. O Karlu smo pisali i ranije, pa oni, malo više upućeni u karijeru jednog od najboljih napadača na ovim prostorima znaju kako je svoj nogometni put započeo u Virovitici. Na Vegeški je proveo dvije godine i upoznao čari nogometne igre – prošao je kvalitetnu školu nogometa.

Ubrzo nakon toga vratio se kući, u svoje mjesto Okrugljaču i priključio se tek osnovanom pionirskom uzrastu. U Okrugljači je proveo niz godina i prošao sve klupske selekcije, a njegovi su kapaciteti došli do punog izražaja spajanjem dvaju rivalskih klubova prije nekoliko godina, Okrugljače i Bušetine. U Bušetini su svojevremeno igrale i već svima dobro poznate igračke klase (Ibriks, Šarić, Tolo, Slanac, Serenčeš i brojna druga poznata imena), a momčad koja je imala i uspone i padove ove je sezone ponovno moćna, zahvaljujući prije svega sjajnom Samuelu Spudiću, “majstoru lopte” kojeg je cijelu nogometnu karijeru krasila borbenost i ratnički duh kojeg je isto tako ugradio svojim pulenima, s kojima i dalje igra, jer poznato je da u jesenskom viceprvaku obavlja posao trenera-igrača.

Upravo zahvaljući Spudiću, Petrinić je dobio dodatnu slobodu u igri, koju je ionako oduvijek imao, a kako i ne bi…

-Atmosfera u klubu zaista nikad nije bila bolja. Treninzi su izuzetno zanimljivi i otkad nas je preuzeo odaziv na treninzima nikad nije bio veći. Vjerujem da, ako ga nastavimo slušat i raditi kao do sada, mislim da zajedno možemo postići dobre rezultate i upustiti se u tu borbu za naslov prvaka. Igramo opušteno i stvarno mi je zadovoljstvo imati njega za trenera – otkrio nam je Karlo Petrinić.

Iako je u prilici ganjati i rušiti rekorde po broju postignutih zgoditaka, to je ono o čemu zapravo najmanje razmišlja, to je u drugom planu. Time se ne opterećuje, već mu je na prvom mjestu momčad i zacrtani ovosezonski cilj – naslov prvaka u elitnom razredu županijskog nogometa.

-U klubu treniramo tri puta tjedno i to mi je zasad dovoljno. Mislim da trenutno nema potrebe za individualnim treninzima. Što se tiče broja golova, to mi zaista nije na prvom mjestu. Bitno mi je da pobjeđujemo i da se borimo za to prvo mjesto. Uzalud je zabiti trideset ili četdeset pogodaka, a sezonu završiti na petom mjestu – zaključuje Petrinić.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content