Udruga Specijalne policije ”Orao” paketima uljepšala Božić braniteljima

Članovi Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rat ”ORAO” Orahovica – Našice  podijelili su poklon pakete braniteljima slabijeg imovinskog stanja. Paketi su realizirani kroz projekt ”Zaštita hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji u vrijeme epidemije COVID-19”, u suradnji s Ministarstvom Hrvatskih branitelja. Ovo je samo nastavak aktivnog pomaganja udruge kako svojim članovima tako i drugim braniteljima i njihovim obiteljima slabijeg socijalno-imovinskog stanja.

– Riječ je o natječaju koji je Ministarstvo raspisalo još u lipnju ove godine zbog stanja s koronavirusom. Dobili smo kroz njega 50 tisuća kuna, a isti se sastoji od niza aktivnosti. Jedna od najvažnijih je podjela paketa našim i članovima udruga s kojima surađujemo s područja Osječko-baranjske Virovitičko-podravske županije i to činimo od srpnja. Uoči Božića podijelili smo 35 paketa koji se sastoje od osnovnih namirnica za hranu  i higijenske  potrepštine, kao i zaštitna sredstva potrebna sad za borbu protiv epidemije koronavirusa. U sklopu pakete podijelili smo i Božićne poklone za one obitelji koje imaju djecu. Obišli smo branitelje i obitelji Orahovici, Zdencima, Đurđenovcu, Našicama, Zoljanu, Markovcu Našičkom, Lili i Podgoraču. Uoči ove akcije dobili smo velik broj poziva poznanika i rodbine hrvatskih branitelja slebijeg imovinskog statusa s upitom može li im se pomoći. Stoga smo iz sredstava Udruge financirali još dodatni broj paketa za te ljude. Od ostalih aktivnosti ovoga projekta treba izdvojiti video i internet online prezentacije, predavanja i edukacija branitelja dva puta tjedno u koronavirusu i kupnji preko web shopa – rekao je predsjednik Udruge Davor Solić. Jedan od branitelja koji je dobio poklon paket je i branitelj Stjepan Kamenar iz Zdenaca koji se razveselio posjeti svojih prijatelja branitelja.

– Ovaj paket će mi jako puno pomoći i od srca se zahvaljujem svojim prijateljima i suborcima. Živim sa suprugom i troje djece, hrvatski sam branitelj u mirovini, mirovina je mala i posebno se sada sve osjeti kada je kriza. Zato mi posebno znači da su me se moji prijatelj sjetili – rekao je Kamenar. Članovima Specijalne policije zahvalili su i predsjednici udruga čije su članove posjetili.

– Ovo je velika gesta Udruge ”Orao” koja pomaže članovima više udruga pa tako i našim dragovoljcima HOS-a koji s u teškoj situaciji. Mi smo još mlada udruga i ne možemo još biti dio ovakvih projekata pa pomažemo koliko možemo i zato je iznimno vrijedno kada druga udruga uskoči pomogne – rekao je predsjednika UDHOS-a Orahovica Mirko Sekulić koji je također nazočio uručivanju paketa kod svojih članova.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content