Virovitičanka Marijana Strija dobitnica je godišnje nagrade za doprinos razvoju školskog sporta u Republici Hrvatskoj

Kraj godine je vrijeme kada se sumiraju rezultati, pa je tako i Hrvatski školski sportski savez podijelio ovogodišnje nagrade.

Dugogodišnja profesorica tjelesne i zdravstvene kulture te voditeljica školskog sportskog društva u virovitičkom Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju (COOR) Marijana Strija, jedna je od dobitnica godišnje nagrade za doprinos razvoju školskog sporta u Republici Hrvatskoj u školskoj godini 2019./2020.

Široj javnosti u sjećanju je duga rukometna karijera Marijane Strije. Rukometom se počela baviti s trinaest godina u rodnoj Virovitici, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Nakon toga je upisala Fakultet za fizičku kulturu u Zagrebu. Rukometno se također preselila u Zagreb, igrajući za tamošnjeg prvoligaša Lokomotivu, s kojom je 1980. godine igrala finale EHF kupa. Bila je omladinska reprezentativka Hrvatske i Jugoslavije. Nakon završenog fakulteta tri sezone je profesionalno igrala rukomet u Italiji. Paralelno s igračkom karijerom završila je Višu trenersku školu.

Povratkom u Viroviticu zaposlila se u sadašnjem Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i ponovno zaigrala za matični klub Tvin Trgocentar, kojega je nakon niza sezona, u nižim rangovima natjecanja vratila u 1. ligu. Rukometnu karijeru zaključila je u 44. godini života. Nakon toga se posvetila trenerskom poslu, a jedno vrijeme je bila i predsjednica Tvin Trgocentra.

Marijana Strija dobitnica je niza nagrada tijekom svoje igračke i profesionalne karijere u školi. Bila je članice komisije Hrvatskog olimpijskog odbora za skrb o ženama u sportu.
U svom profesionalnom radu posvetila se obrazovanju djece s teškoćama u razvoju, s kojima je sudjelovala na nizu natjecanja, što je rezultiralo nagradom koju je dobila ove godine.

-Ova nagrada mi znači puno. Niz godina radim u školi i s učenicima sudjelujem na natjecanjima, koji su predviđeni za njih, kako na županijskoj, tako i na državnoj razini – tim povodom rekla nam je Marijana Strija.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content