Virovitičanka Marijeta Vidak jedna je od djevojaka koje su “zapalile” naciju: I protiv Srbije idemo maksimalno!

Danas (utorak) se igraju susreti 3. kola skupine C na Europskom prvenstvu za rukometašice u Danskoj. Reprezentacija Hrvatske u Sydbank areni u Koldingu u 18 sati i 15 minuta igra s reprezentacijom Srbije.

Jedna od bitnih igračica hrvatske ženske seniorske reprezentacije koja uspješno igra na Europskom prvenstvu je i Virovitičanka Marijeta Vidak. Virovitička rukometna profesionalka jedna je od najiskusnijih igračica izbornika Nenada Šoštarića.

Prve rukometne korake napravila je u virovitičkom prvoligašu 1234 Virovitici. U matičnom klubu imala je prve nastupe u seniorskoj prvoligaškoj i europskoj konkurenciji. S virovitičkim klubom odigrala je dvije utakmice u EHF Challenge kupu s ABU Baku u Azerbajdžanu.

Nakon toga prešla je u koprivničku Podravku Vegetu u kojoj je nakon kadetskog uzrasta osam sezona bila standardna igračica u seniorskom sastavu. Jednu sezonu, kao igračica Podravke Vegete igrala je na posudbi u Zelini.

U ljeto 2018. prešla je u rumunjski klub Gloria Buzau, ali zbog teže ozljede tijekom pripremnog razdoblja propustila je cijelu sezonu. Nakon opravka odigrala je jednu sezonu u Sloveniji, a od ovog ljeta standardna je prvotimka i najbolji strijelac Umaga.

U devet sezona koje je igrala u svim europskim klupskim kupovima za 1234 Viroviticu, Zelinu i Podravku Vegetu postigla je ukupno 90 zgoditaka. Prošla je sve reprezentativne selekcije. Za seniorsku reprezentaciju upisala je do sada 24 nastupa i postigla je 17 zgoditaka. Marijeta inače igra na poziciji vanjske igračice.

– Atmosfera među igračicama je odlična. Svi smo jako sretni zbog ovakvog otvaranja prvenstva. U susretu sa Srbijom opet ćemo dati svoj maksimum, kako bi sa četiri boda ušle u drugi krug – poručila je Marijeta iz danskog Koldinga putem telefonske linije.

Susreti Hrvatske i Srbije u svim sportovima uvijek su puni naboja

U ovom slučaju hrvatska reprezentacija već je osigurala plasman u drugi dio natjecanja. Pobjedom nad Srbijom Hrvatice bi u drugi krug prenijele maksimalna četiri boda, a porazom samo dva. S druge strane rukometašice Srbije moraju pobijediti žele li osigurati nastavak natjecanja, tako da se one nalaze pod većim imperativom od Hrvatica.

U srpskim redovima neće biti Andreje Lekić, koja se teže ozlijedila za vrijeme utakmice 1. kola s Nizozemskom, što bi hrvatskom sastavu trebalo olakšati put do uspjeha.

Srbija je prema kladionicama veliki favorit, ali ogromni favoriti bili su i Mađarska i Nizozemska, pa je Hrvatska svejedno pobijedila.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content