Vlada odobrila 120 milijuna kuna pomoći županijama pogođenim potresom

Vlada je na današnjoj 33. sjednici, koja je počela minutom šutnje za sve poginule, raspravljala o pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji koju je zadesio razorni potres.

Odobreno je 120 milijuna kuna za pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji te 20 milijuna kuna za Zagreb, Zagrebačku i Karlovačku županiju.

Odobreno je ukupno 120 milijuna kuna iz proračunske zalihe za 2020. godinu i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za 2020. godinu, za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica šteta od potresa na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije. Zagrebačkoj županiji odobreno je 10 milijuna kuna.

-Županije, gradovi i općine će u koordinaciji s Ministarstvom financija osigurati usmjeravanje i namjensko korištenje tih sredstava – rekao je potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić na vladinoj sjednici.

Naglasio je da je to samo prvi korak u pružanju financijske pomoći na nastradalim područjima, te najavio da će Vlada učiniti sve kako bi dobila novac i iz europskih fondova, poglavito Fonda solidarnosti.

(poljoprivreda.gov.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content