Volonterski klub Industrijsko-obrtničke škole Slatina daruje nezbrinutu djecu u Nazorovoj

blank

Povodom Međunarodnog dana volontera, koji se obilježava 5. prosinca, učenici Volonterskog kluba i svi ostali učenici Industrijsko-obrtničke škole, njih ukupno 255, sudjelovalo je od 20. studenoga do 7. prosinca u dvije velike volonterske akcije izrade božićnih darova i božićnih čestitki za nezbrinutu djecu.

Učenici su s velikim veseljem i entuzijazmom od kolaž papira izrađivali papirnate torte sastavljene od kutijica u obliku kriške torte koje su napunili raznovrsnim slatkišima prikupljenim zajedničkom akcijom u svakom pojedinom razrednom odjelu.

Tako su zajednički, na nivou škole, napravili 15 papirnatih torti kojima će povodom Božića darivati i razveseliti 180 djece bez roditeljske skrbi, štićenike Dječjeg doma Zagreb u Nazorovoj ulici. Svaki je razredni odjel izradio i čestitku kojom je djeci uputio iskrene i najljepše želje povodom nadolazećih blagdana.

2 4

Svi su učenici IOŠ Slatina prošli i orijentacijsku radionicu o volonterstvu, u sklopu projekta “Školska volonterska zajednica – snaga za održivi razvoj”, u partnerstvu s Volonterskim centrom Zagreb. Radionicu “Biti volonter – Razvoj školske volonterske zajednice” za sve je učenike škole održala koordinatorica projekta i voditeljice volonterskog kluba, knjižničarka Svjetlana Dupan.

Svih 255 učenika škole upoznalo se s osnovama volonterstva i volontiranja, saznali su što je volonterstvo, što činimo za zajednicu i sebe same volontirajući, tko sve može biti volonter i još mnogo toga. Na radionici su učenici pripremili i osmislili volontersku akciju izrade poklona i čestitki, prikupljanja i darivanja nezbrinute djece. U pripremnoj fazi odlučeno je što je sve potrebno i na koji način će se prikupiti pokloni. Zaključak je da svaki razred zajednički prikupi slatkiše, u knjižnici izrade papirnate torte koje će se transportirati do Zagreba, a djelatnici Volonterskog centra Zagreb uručit će poklone direktorici Dječjeg doma u ime učenika Industrijsko-obrtničke škole Slatina. Također su osmislili i promociju akcije putem objave u medijima i objavama na web i facebook stranici škole.

(www.icv.hr, adf, IOŠ Slatina)