Župan Igor Andrović: Naša vrata su otvorena svima kojima je pomoć potrebna, Hotel Kurija Janković otvoren je za smještaj obitelji iz potresom pogođenih područja

foto: K. Toplak

I Virovitičko-podravska županija se uključila u prikupljanju pomoći na potresom pogođena područja Sisačko-moslavačke županije. O tome je nešto više kazao župan Igor Andrović.

– Nakon ovog razornog potresa koji je zadesio Petrinju, Baniju, počeli su se javljati ljudi diljem Virovitičko-podravske županije, koji žele pomoći stanovnicima Sisačko-moslavačke županije. Promptno smo reagirali, organizirali smo da se skupljaju trajne namirnice i higijenske potrepštine, da se one prikupljaju preko Crvenog križa, Virovitice, Slatine, Orahovice i Pitomače. Pomoć se skuplja i u ostalim našim općinama, naseljima. Dio prikupljenih namirnica je vozilima već u utorak navečer prevezen u naselja u blizini Petrinje. Tako nastojimo pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Dio djelatnika HGSS Stanice Orahovica je već na području Sisačko-moslavačke županije, a 80-ak vatrogasaca čeka zapovijed glavnog zapovjednika za pokret put pogođenog područja. Osim toga, u pripremi je i hitna služba. Ovim putem molim sve da se ne ide pojedinačno i samoinicijativno na pogođena područja. Organizirali smo i smještaj za potrebite u našem Hotelu Kurija Janković u Kapela Dvoru. Svakome kome treba, svakoj obitelji, na raspolaganju su sve sobe. Naša vrata su im otvorena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

(www.vpz.hr)