Županijski volonterski centar KrEdA započeo niz online edukacija o volonterstvu

Budući da se ovoga tjedna, 5. prosinca, obilježava Međunarodni dan volontera, u Županijskom volonterskom centru KrEdA iz Suhopolja odlučili su ga obilježiti nizom online edukacija koje će se održavati do kraja mjeseca. Prva od njih održana je danas (srijeda) članovima volonterskog kluba Osnovne škole Vladimira Nazora iz Nove Bukovice.

– Radi se o nizu edukacija kojima želimo popularizirati volonterski pokret, predstaviti benefite i dobrobiti koje dobivamo kroz volontiranje, ali i ponuditi korisne praktične informacije o pravima i obavezama kako volontera, tako i organizatora volontiranja. Također, kroz ovaj niz edukacija želimo sve zainteresirane upoznati s radom našeg Županijskog volonterskog centra – rekla je Matea Marek, voditeljica edukacija.

slika2

Današnja je edukacija održana na poziv ravnateljice Osnovne škole Vladimira Nazora Nova Bukovica, gospođe Larete Žubrinić, a na edukaciji su sudjelovali učenici uzrasta od 5. do 8. razreda i vjeroučitelj koji aktivno djeluju na aktivnostima unutar volonterskog kluba.

Županijski volonterski centar KrEdA tijekom ovog mjeseca održat će još nekoliko online edukacija, namijenjenih učenicima osnovnih škola, ali i predstavnicima udruga s područja naše županije. Ističu kako je u ovo adventsko vrijeme posebno važno otvoriti srca i staviti naglasak na međusobno pomaganje i doprinos okolini. Svi zainteresirani njihov rad mogu pratiti putem Facebook stranice Županijski volonterski centar KrEdA.

(www.icv.hr, af)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content