Akcija darivanja krvi u Čačincima: Elena Bošnjak i Ana Fadljević – Farkaš prvi puta darovale krv

blank

Klinička bolnica Osijek i Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica organizirali su redovnu akciju darivanja krvi u Čačincima. Akciji se odazvao 51 darivatelj, od čega je krv darovalo njih 48, a posebno su se istaknule mlade Elena Bošnjak i Ana Fadljević – Farkaš koje su po prvi puta darovale krv.

U Čačincima su krv darivali: Vladimir Ajhler, Mario Bartolović, Tomislav Bašek, Juraj i Stanko Behin, Šime Beštek, Kristijan Bolješić, Elena Bošnjak, Dino i Ivica Bušljeta, Jurica Bužonja, Ivan, Luka i Nadin Cuca, Stjepan Cuković, Darko i Filip Falat, Ana Fadljević – Farkaš, Ivan Farkaš, Ančica Galošević, Zlatko Jelić, Goran Jovanović, Jurica i Mirjana Jurišić, Antonija Jurjević, Ivica Kiš, Ivan Kolačko, Milan Križek, Ana Krmpotić, Mirko Krolo, Antun Maršić, Josip Mužar, Željko Peček, Josip Rider, Dino, Hrvoje, Josip, Kristijan, Nenad, Romana, Ružica i Željko Sabo, Zoran Stražanac, Maja Škraba, Tihomir Tosino, Dragan Zubak, Ivan Žeger i Robert Živković.

Darivanje krvi Cacinci 3 scaled 1 e1610973086692

Među darivateljima s najvećim brojem darivanja u ovoj akciji istakli su se Stjepan Vuković s 88 te Romana Sabo s 46, a kao i uvijek u Čačincima treba istaknuti obitelji Sabo iz kojih se akciji odazvalo čak osmero darivatelja.

-I ovoga puta od srca se zahvaljujemo našim herojima današnjice jer darivatelji krvi to doista i jesu. Ovim putem upućujemo poziv i ostalim građanima da se u narednim akcijama priključe jer darivanje krvi spašava nečije živote – rekao je u ime Gradskog društva Crvenog križa Orahovica Željko Kiš.

(www.icv.hr, vg)