COVID-19 u VPŽ: Bilježimo 19 novozaraženih, jedna žena preminula od posljedica koronavirusa

Ukupno 19 novozaraženih virusom SARS-CoV-2 bilježi područje Virovitičko-podravske županije, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ.

Testirano je njih 65, u obradi je još četvero. U populaciji novoinficiranih, jedanaest ih je srednje životne dobi, starijih je sedmero i jedna osoba je mlađe dobi. Novozaraženi dolaze s područja sljedećih općina i gradova – Virovitica (10), Slatina (3), Orahovica (3), Špišić Bukovica (1), Suhopolje (1), Gradina (1).

Nažalost, jedna ženska osoba (1944. godište) je preminula uslijed COVID-19 infekcije, a pritom je imala i brojne komorbiditete. Hospitalizirane su 54 osobe s područja Virovitičko-podravske županije, njih 52 je u Općoj bolnici Virovitica, a dvoje ih je u KBC-u Osijek.

Od početka epidemije koronavirusa, na području Virovitičko-podravske županije, virusom SARS-CoV 2 se zarazilo 2.878 osoba. Nažalost, sedamdeset i pet osoba je preminulo od posljedica infekcije COVIDOM-19. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ, apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

(www.vpz.hr, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content