DVIJE SELEKCIJE NK VIROVITICA PROŠLE JESENI DOMINIRALE U 2. LIGI ISTOK NS SJEVER Od iduće godine igrat će u konkurenciji najboljih momčadi u regiji

Već nekoliko sezona Škola nogometa NK Virovitica poznata je po svom kvalitetnom radu. Najbolji igrači koji prođu virovitičku Školu nogometa odlaze u jače sredine. Najviše ih se u posljednje vrijeme otisnulo u susjedni prvoligaš Slaven Belupo, a ostali se priključuju seniorskoj momčadi matičnog kluba ili postaju oslonci momčadi u klubovima koji igraju u 4. i županijskim ligama iz šire gradske okolice. U klupskoj školi nogometa u trenažni proces uključeno je više od 200 polaznika, kako dječaka, tako i djevojčica. Tijekom sezone tereni Sportskog centra Vegeška svakodnevno izgledaju poput mravinjaka: selekcije se izmjenjuju na raspoloživim terenima. Nogometni klub Virovitica s pet selekcija juniori, kadeti, U-15, U-13 i U-11 sudjeluje u natjecanjima Nogometnog središta Sjever sa sjedištem u Varaždinu. Uz solidne rezultate u ostalim selekcijama prošle jeseni su dvije momčadi dominirale u svojim ligama. Riječ je o uzrastima U-15 i U-13. Obje su vodeće, bez izgubljenog boda.

ODLIČAN KOLEKTIV

Selekciju U-15 vodi još uvijek aktivni igrač, županijski instruktor za mlađe uzraste te voditelj Škole nogometa Krešimir Crvenka. U natjecanju 2. kvalitetne lige Istok u osam odigranih utakmica momčad je zabilježila osam pobjeda. Pritom su virovitički nogometaši postigli 43, a primili samo 6 zgoditaka. U strijelce se upisalo 14 igrača: Josip Tambić koji je postigao 11, Robert Rokinger 8, Matko Moslavac 5, Gabrijel Jurišić 4, Jure Kasumović 3, Niko Gomerčić, Rafael Deskar i Dorian Barčan po dva te Petar Košić, Nikola Kucljak, Luka Fučkar, Josip Đakić, Noa Jerbić i Karlo Pavoković po jedan zgoditak. Uz njih za momčad su još igrali: Matija Šandrk, Miron Škafar, Karlo Kovač, Luka Nikšić, Leo Crvenka, Benjamin Kastaneti, Mišel Veg, Niko Hercigonja, Marko Mikić, Kristian Sesvečan, Matej Šelember, Roko Pleša, Petar Turnaj i Vlatko Tutić.

Odličan kolektiv uvijek iznjedri i pojedince. Najbolji u virovitičkoj selekciji U-15 rođeni 2007. godine Josip Tambić, Gabrijel Jurišić i Matko Moslavac dobili su poziv za nastup u najboljoj selekciji Nogometnog središta Sjever.

Virovitica U 13 Custom

Dvije godine mlađu selekciju U-13 vodi iskusni trener, a nekad odličan igrač Ante Dražić. Njegovi puleni su također dominirali jesenskim dijelom natjecanja. U devet susreta 2. kvalitetne lige Istok devet puta su pobijedili uz još uvjerljiviju gol razliku 52:2. Dvanaest igrača postiglo je zgoditke: Luka Knežević 15, Gabrijel Iličić 8, Noa Hudi 6, Matias Šarić 5, Matej Meler, Ivano Horvat i Martin Boljevčan po četiri, te Marko Srnak, Karlo Pekić, Lukas Bajsar i Luka Ribić po jedan. Uz strijelce i ostali dio momčadi iznio je teret borbe za prvo mjesto: Roko Gojmerac, Roko Santro, Leon Katić, Dominik Sever, Lovro Vidović, Franko Češek, Sandro Knežević, Filip Jezerčić, Davor Barbarić, Matija Jandrić, Dominik Tot, Josip Šelember, Albert Lukša i Filip Kiralj.

– Već ljetos smo trebali ući u 1. kvalitetnu ligu Nogometnog središta Sjever, ali zbog pandemije koronavirusa nije bilo napredovanja u viši rang. Iduće godine sigurno ćemo se natjecati u 1. ligi u sva tri godišta U-15, U-13 i U-11, a u pripremi je i nova izuzetno kvalitetna liga za uzrast U-9 – najavio je šef struke škole nogometa Krešimir Crvenka.
Očekuje se da će ove dvije selekcije, kada im to omoguće epidemiološke prilike, nastaviti svoj pobjednički niz i u proljetnom dijelu natjecanja te tako doći do naslova prvaka, a od iduće sezone će se boriti s puno jačim protivnicima u 1. ligi, među kojima su i prvoligaške nade Slaven Belupa i Varaždina.

ZA UZRAST U-9
Uskoro kreće regionalna Lino liga

Na području Nogometnog središta Sjever nema službene lige za uzrast U-9. Klubovi su se do sada uz županijski rang natjecanja na raznorazne načine snalazili da bi imali veći broj kvalitetnih utakmica. Stoga je deset klubova krenulo s inicijativom za pokretanjem Lino lige za spomenuti uzrast. Kao što se može zaključiti već iz imena, glavni sponzor lige bila bi Podravka, koja bi osigurala medalje, pehare i poklon-pakete za sve sudionike lige. U ligu se planiraju uključiti: Slaven Belupo, Radnik Križevci, Graničar Đurđevac, Virovitica, Donje Međimurje iz Kotoribe, Bjelovar, Mladost iz Ždralova, Mladost iz Preloga, Podravina iz Ludbrega i Pitomača. Igralo bi se turnirski na terenu 60 x 40 m sustavom 6+1, uz trajanje utakmice 1 x 20 minuta. Klub bi za svaki turnir mogao prijaviti po 16 igrača. Svaki klub bit će domaćin jednog turnira, a završni turnir bi se igrao na gradskom stadionu u Koprivnici. (www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content