Koronavirus u VPŽ: Danas 19 novih slučajeva, preminule dvije žene

Dvije ženske osobe, 1929. i 1939. godište, preminule su uslijed infekcije COVIDOM-19, a pritom su imale i brojne komorbiditete, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Tako je broj preminulih na području VPŽ od početka epidemije narastao na 95.

U posljednja 24 sata, testirano je 70 osoba, a njih 19 je imalo koronavirus. Desetero ih je muškog, a devet ženskog spola. Njih 14 su osobe srednje, troje je starije, a dvije su osobe mlađe životne dobi. Novozaraženi dolaze sa sljedećih područja općina i gradova – Virovitica (6), Slatina (5), Pitomača (3), Sopje (1), Lukač (1), Gradina (1), Čačinci (1), dok se za jednu osobu treba utvrditi s kojeg područja dolazi. S područja naše županije, trenutno je 39 COVID hospitaliziranih pacijenata. Njih 37 je u Općoj bolnici Virovitica, a dvoje je hospitalizirano u KBC-u Osijek.

Od početka epidemije koronavirusa s područja Virovitičko-podravske županije virusom SARS-CoV-2 se zarazilo 3.372 ljudi. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content