Koronavirus u VPŽ: Preminula su dva muškarca i žena, novopozitivnih je 16, hospitaliziranih u Virovitici i Osijeku 61

Dva muškarca, 1933. i 1942. i jedna žena 1935. godište, nove su žrtve koronavirusa s područja Virovitičko-podravske županije. Oni su preminuli uslijed infekcije COVIDOM-19, a pritom su imali i brojne komorbiditete.

Broj žrtava od koronavirusa, s područja VPŽ, od početka epidemije, narastao je na 77, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

U zadnja 24 sata, testirano je ukupno 101 osoba, od čega je njih 16 bilo pozitivno na virus SARS-CoV-2, dok ih je šestero još u obradi. Od njih šesnaest, desetero je muškog, a šestero ženskog spola, po sedmero ih je starije i srednje životne dobi. Novo inficirani dolaze s područja sljedećih općina i gradova – Virovitica (7), Pitomača (3), Slatina (2), Lukač (2), Nova Bukovica (1), Špišić Bukovica (1).

S područja naše županije, trenutno je 61 osoba hospitalizirana, njih 59 u Općoj bolnici Virovitica i dvoje u KBC-u Osijek.

Od početka epidemije koronavirusa, na području Virovitičko-podravske županije, virusom SARS-CoV 2 se zarazilo 2.875 osoba. Nažalost, sedamdeset i sedam osoba je preminulo od posljedica infekcije COVIDOM-19.

Iz Stožera civilne zaštite VPŽ, apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

(www.vpz.hr, foto: ilustracija, K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content