Lijepe vijesti iz Opće bolnice Virovitica: U 2020. godini rođeno 617 beba, 41 više nego 2019.

Lijepe vijesti stigle su nam iz Opće bolnice Virovitica. Naime, u 2020. godini rođeno je 617 beba, odnosno 41 dijete više nego 2019. godine.

– Mi smo u 2018. godine imali povećanje broja novorođene djece u odnosu na 2017., no godinu potom broj novorođenih je bio u padu. U 2020. godini ponovno bilježimo povećanje novorođene djece od 41 djeteta u odnosu na 2019. što je značajna brojka. Bilo je 610 poroda, rođeno je 617 djece jer je bilo sedmero blizanaca – kazao nam je voditelj Odjela za ginekologiju i porodništvo dr. Jadranko Šegregur.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović u vezi toga je naglasio.

– Porast broja novorođene djece pokazatelj je dobre socijalne i demografske politike, kako Vlade RH, tako i Županije, gradova i općina. Uz znatna ulaganja u zdravstvene uvjete, Županija tako sufinancira prijevoz učenicima, dijelimo studentske i srednjoškolske stipendije, sufinanciramo udžbenike i radne materijale našim školarcima, obnavljamo i gradimo nove škole. Osim toga, ove godine ćemo krenuti i u adaptaciju rodilišta Opće bolnice Virovitica, kako bi stvorili još bolje uvjete i za našu djecu i njihove roditelje, ali i stvorili bolje uvjete za rad naših liječnika – kazao je župan Igor Andrović.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content