Na našičkom području povećana naknada za prvorođeno dijete: Prošle godine rođeno 415 beba

Nakon što je darivao dvije prvorođene bebe u našičkoj bolnici, dječaka Nou iz Donjeg Miholjca i djevojčicu Tinu iz Našica, koji su rođeni drugog dana nove godine, gradonačelnik Našica Josip Miletić obznanio je i kako je povećana naknada za prvorođeno dijete.

– Želio sam dati dodatni doprinos te sam donio i prvu odluku u ovoj godini o povećanju naknade za novorođeno dijete s 2500 kuna na 3000 kuna, što je dvostruko veći iznos od onoga koji je bio na početku mandata – istaknuo je za medije Miletić.

Prilikom darivanja   našički gradonačelnik je čestitao svim djelatnicima bolnice na uspješnom radu, posebice u novonastalim okolnostima Covida-19.

Ravnatelj bolnice, dr. Hrvoje Šimić, rekao je kako se u prošloj godini rodilo 415 beba te je porođeno šest trudnica pozitivnih na Covid koje nisu imale  nikakvih posebnih zdravstvenih tegoba, a bebe su otpuštene zdrave kući.

– Jedna specifična godina je iza nas, a najviše po tome što smo se bili dužni prilagođavati svim mogućim zahtjevima i novim zadanim uvjetima. Zahvaljujući našim liječnicima, liječeni su i Covid pacijenti i ostali pacijenti koji su trebali drugu vrstu zdravstvene usluge, uključujući pedijatre i ginekologe, koji su gotovo kontinuirano cijelu godinu, neovisno o trenutcima u kojima su se nalazili, uspjeli održati djelatnost na visokoj razini – istaknuo je medijima Šimić.

Dodao je kako je cijepljenje krenulo i nastavlja se, pa očekuje kako će se “uskoro riješiti Covida i nastaviti raditi u normalnim uvjetima.”

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content