Na području Osječko-baranjske županije 26 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus su testirana ukupno 274 uzoraka od kojih je 26 bilo pozitivno.

Najviše novopozitivnih osoba je s područja grada Osijeka, njih 13, po dvoje je iz Đakova i Darde te po jedna novooboljela osoba iz Valpova, Našica, Belišća, Donje Motičine, Gorjana, Marijanaca, Podgorača, Punitovaca i Viškovaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 97 osoba oboljelih od Covida-19, i to 62 u Kliničkom bolničkom centru Osijek ( 9 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 35 pacijenata s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je četvero Covid pozitivnih osoba u dobi od 77 do 83 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 708 osoba.

Policijski službenici provjerili su poštivanje mjere samoizolacije za 12 osoba, od kojih je jedna bila prema dojavi i sve su zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 108 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera. Inspektori civilne zaštite izvršili su 52 nadzora pri kojima su utvrdili tri nepravilnosti za koje su izdali nalog za otklanjanje.

(www.icv.hr, tj)

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content