Na području Osječko-baranjske županije 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirana su 284 uzorka od kojih je 50 bilo pozitivno na COVID-19.

Najviše novopozitivnih je sa šireg područja grada Osijeka, njih 14, dok je u Našicama četvero novopozitivnih. U gradovima Valpovu, Đakovu i Belom Manastiru su po tri novozaražene osobe, u Belišću dvije i jedna u Donjem Miholjcu. Općine Antunovac, Jagodnjak i Koška bilježe po dvije novopozitivne osobe, dok po jednu bilježe općine Đurđenovac, Erdut, Čeminac, Levanjska Varoš, Bilje, Darda, Kneževi Vinogradi, Petrijevci, Podgorač i Punitovci.

Na bolničkom liječenju nalazi se 106 osoba oboljelih od COVIDA-19, od kojih je 68 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (18 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 38 pacijenata s tim oboljenjem. Preminula je jedna osoba oboljela od koronavirusa u dobi od 67 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 841 osoba.

Policijski službenici provjerili su 29 osoba u samoizolaciji i nisu utvrdili kršenje propisane mjere. Obavili su i 75 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu također nije utvrđeno nijedno kršenje mjere.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 58 nadzora provođenja epidemioloških mjera te nisu utvrdili kršenja.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content