Nastavlja se trend smanjenja broja pozitivnih i na liječenju: Dosad cijepljeno oko 2.800 osoba

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 170 uzoraka od kojih je 33 bilo pozitivno.

Novopozitivnih osoba najviše je na području Našica, njih 13, dok je u Osijeku 9, Donjem Miholjcu 4, Čepinu 3, te Đakovu i Valpovu po dvije novooboljele osobe.

Hospitalizirane su 142 osobe oboljele od Covida-19, i to 106 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (22 na respiratoru), a 36 u Općoj županijskoj bolnici Našice. U zadnja 24 sata preminule su četiri Covid pozitivne osobe u dobi od 73 do 85 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 755 osoba.

Policijski službenici samoinicijativno su provjerili 19 osoba u samoizolaciji i sve zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 100 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

– Za područje Osječko-baranjske županije do sada su stigle tri distribucije cjepiva protiv koronavirusa te je cijepljeno oko 2.800 osoba, od kojih su oko 2.000 iz zdravstvenog sustava, a ostali su zaposlenici i korisnici domova za starije i nemoćne osobe. Postupci cijepljenja se nastavljanju prema planiranoj dinamici isporuke cjepiva i prema prioritetima za cijepljenje – rekao je voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo OBŽ dr. sc. Tomislav Dijanić na konferenciji za medije održanoj nakon sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content