Nove cijene: Poduzetnički inkubatori u Virovitici, Slatini, Orahovici i Pitomači su najpovoljnija opcija za poduzetnike u Slavoniji

Iako je COVID-19 mnogima pomutio poduzetničke planove, u Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije zasukali su rukave“ i bilježe sjajne rezultate. Od 1. siječnja 2020. godine, unatoč epidemiji koronavirusa, prema najnovijim podacima 37 novih stanara je u poduzetničkim inkubatorima u Virovitici, Slatini, Orahovici i Pitomači.

– Krajem 2019., sredstvima Europske unije i Virovitičko-podravske županije, ali i podršku grada Slatine i Orahovice i općine Pitomača, suradnju razvojnih agencija VIDRA-e, DRAFT-a, GRAS-a, LAGA-a Papuk, otvorili smo tri nova poduzetnička inkubatora u Pitomači, Slatini i Orahovici. Kada smo ih gradili rekli smo koliko je to važno za te sredine, jer imali smo poduzetnički inkubator u Virovitici, ali željeli smo ih i na ovim lokacijama – kazao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

U četiri poduzetnička inkubatora danas je 107 zaposlenih. Oni u prvoj godini plaćaju 0,00 kuna najma, jer im sve troškove podmiruje Virovitičko-podravska županija. U vrijeme prvog vala koronavirusa, Virovitičko-podravska županija je platila dvomjesečni najam stanarima u dugogodišnjem najmu. Ovih dana, raspisan je i novi Javni poziv za subvencionirano korištenje poslovnog prostora Mreže poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije za 2021. godinu u poduzetničkim inkubatorima u Virovitici, Slatini, Orahovici i Pitomači, a prema novim cijenama, ova četiri inkubatora nude sjajne pogodnosti.

– I do sada je poduzetnicima s njihovim poduzetničkim pričama, poduzetnički inkubator bio sjajna polazišna točka koja vam daje “vjetar u leđa”. Želja nam je da oni u ovim prostorima što duže i s tim u vezi smo postavili nove cijene. Tako će onima koji su u drugoj godini u inkubatorima cijena najma iznositi 7 kuna po četvornom metru, oni koji su u trećoj godini, njima ona će biti 10,50, u četvrtoj 17,50 i u petoj godini 35,00 kuna po četvornom metru. Ostatak iznosa subvencionirat će Virovitičko-podravska županija – kazao nam je Josip Hetrih, zamjenik direktorice Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije.

Županija kroz ovu mjeru želi pomoći poduzetnicima, ali i zadržati ih u poduzetničkim inkubatorima koji nude odlične uvjete za poslovanje svakog poduzetnika i gospodarstvenika s ovih prostora.

– Smatramo kako je u vrijeme epidemije koronavirusa svaka pomoć poduzetnicima vrlo važna, jer onaj iznos koji bi oni, negdje, morali davati za najam prostora, a to neće morati, jer im županija sufinancira troškove, moći će investirati u buduću proizvodnju, biti konkurentni na tržištu ili povećati plaća svojim radnicima – kazao je župan Andrović.

Prema novim cijenama, poduzetnički inkubatori u Virovitici, Slatini, Orahovici i Pitomači, su uz poduzetnički inkubator u Vukovaru, najpovoljnija opcija za poduzetnike i gospodarstvenike u Slavoniji. Javni poziv za subvencionirano korištenje poslovnog prostora Mreže poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije za 2021. godinu može se vidjeti OVDJE.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content