NOVI PROJEKTI Virovitica u proljeće ponovno dobiva postav posvećen Domovinskom ratu, u pripremi i dokumentacija za Spomen-dom

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin potpisao je s predsjednikom Hvidre Virovitica Mirkom Poljancem ugovore o partnerstvu na projektima uređenja spomen-sobe Domovinskog rata te izgradnje Spomen-doma hrvatskih branitelja.

Natječaji za sufinanciranje navedenih projekata, za koje je zeleno svjetlo dalo i Ministarstvo hrvatskih branitelja, očekuju se uskoro te će ih Grad Virovitica u partnerstvu s Hvidrom prijaviti za sufinanciranje.

Spomen-soba i prije se nalazila u Gradskom muzeju te će se sada ponovno urediti, a njeno otvaranje u planu je početkom proljeća ove godine. Soba će se nalaziti i sklopu postava Povijest grada i dvorca te će se na taj način posjetiteljima prikazati uloga Virovitice u stvaranju suvremene hrvatske države.

Za drugi projekt, izgradnju Spomen doma hrvatskih branitelja u zgradi bivše šumarije u Masarykovoj ulici, u tijeku su pripreme za izradu projektne dokumentacije. Ovaj prostor bit će muzejsko-izložbeno-edukacijski, ali i mjesto u kojemu će svoj „dom“ imati sve braniteljske udruge s područja grada Virovitice, ured Ministarstva hrvatskih branitelja….

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content