Počinje predškola u Dječjem vrtiću Cvrčak: Program organiziran u tri skupine uz poštivanje epidemioloških mjera

Dječji vrtić Cvrčak Virovitica donio je odluku o početku programa predškole za mališane koji će se održavati podijeljen u tri skupine. Tako će, zbog epidemiološke situacije, djeca u predškoli boraviti prema tjednom rasporedu od 8 do 13:30 sati.

Prva skupina u predškolu kreće od 11. do 15. siječnja, dok će roditelji djece druge skupine mališane moći povjeriti odgajateljicama od 18. pa sve do 22. siječnja. Nakon toga treća grupa u predškolu kreće od 25. do 29. siječnja.

– Prijašnjih godina djeca su se izmjenjivala svakodnevno, no sada zbog obavljanja detaljne higijene prostora nakon svake skupine, njihovog što manjeg miješanja (izmjena 2 skupine), boravka odgojiteljice dnevno samo sa jednom skupinom djece, dnevnog kontakta odgojiteljice s roditeljima/skrbnicima samo jedne skupine ovako je organiziran rad – kažu iz Vrtića.

Tako će roditelj/skrbnik dijete će moći predati odgajateljici na vratima vrtića. Higijenske mjere prostora zbog predostrožnosti od koronavirusa bit će povećane. Detaljno će se dezinficirati prostor vrtića nakon izmjena skupina.

DV Cvrčak savjetovao je roditeljima i skrbnicima kako je potrebno da dijete sa sobom nosi ruksak u kojemu će se nalaziti rezervna odjeća, papuče i papirnate maramice. Također preporučuju da se u ruksak obavezno stavi bočica s vodom ili negaziranim sokom te obično pecivo i jednu voćku za okrjepu tijekom dana.

– Prvih dana djeca će se adaptirati na boravak u Vrtiću i odvajanje od vas, te su i uobičajene djetetove reakcije poput plakanja, negodovanja, javljanja bolova u trbuhu ili glavobolje. Odgojiteljica ima vaš broj telefona i kontaktirat će vas u slučaju nužne potrebe – kažu iz Vrtića.

Raspored djece po skupinama roditelji/skrbnici mogu pogledati u zgradi Uprave, kod tajništva ili dobiti informaciju na telefon 033/801-545.

Detaljnije upute možete pročitati OVDJE.

(www.icv.hr, ak)

 

 

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content