Policija najavila pojačan nadzor prometa za nadolazeće Vincekovo: Evo što su poručili

Pred nama je vikend kojega brojni vinogradari proslavljaju u svojim vinogradima prigodnim tradicionalnim obredima obilježavanja predstojećeg blagdana svetoga Vinka, a koji uključuju i konzumiranje alkohola, posebno vina.

Policija je stoga najavila da će i tijekom predstojećeg vikenda vršiti pojačani nadzor sudionika u prometu, s posebnim naglaskom na sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Tako će u cilju povećanja sigurnosti u prometu u subotu, 23 siječnja od 15 do 23 sata na području cijele Policijske uprave virovitičko-podravske biti provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola.

– Kako se nakon proslava ovakvih „vinskih“ blagdana na cestama može očekivati povećani broj vozača pod utjecajem alkohola, pozivaju se svi koji će se uputiti u vinograde na proslave „Vincekova“ da nakon završetka proslava ne sudjeluju u prometu pod utjecajem alkohola, nego da si osiguraju smještaj ili prijevoz od strane osobe koja smije upravljati motornim vozilom.

Ujedno se svi sudionici u prometu upućuju na povećani oprez i poštivanje prometnih propisa u cilju smanjenja događanja prometnih nesreća, posebno onih s najtežim posljedicama – poručuje policija.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content