POSLOVNI PARK Matija Mustač: Virovitica ove godine dobiva oko 200 novih parkirnih mjesta, a jedno veliko parkiralište gradit će se u blizini vrtića “Cvrčak“

Za tvrtke koje se bave uslužnim djelatnostima kao što je naplata parkiranja i slično prošla, 2020. godina bila je u znaku smanjenih prihoda. Tvrtka Poslovni park, koja se u okviru svojih djelatnosti bavi naplatom i organizacijom parkiranja, održavanjem zgrada, toplinskom energijom, upravljanjem Gradskom tržnicom, Kino Parkom i Centrom kulture, prošlu poslovnu godinu imala je oko milijun kuna smanjenih prihoda.

parking bolnica

– Iskreno, kako je sve s pandemijom koronavirusa krenulo u ožujku prošle godine, bojali smo se da će brojke biti još i gore. Danas smo se praktički vratili u 2018. godinu, gledajući prihod, a nažalost i zato što smo tvrtka koja se uglavnom bavi uslugom. I u prošloj godini, koja je bila teška, uspjeli smo ostvariti oko 1,6 milijuna kuna direktnih ulaganja na području grada Virovitice kroz nova i uređena parkirališta, kao što je ono kod bolnice, u Ulici Stanka Vraza, na Starčevićevom trgu, u Mihanovićevoj ulici, završili smo i parkiralište i ulicu s nogostupom i rasvjetom u Gundulićevoj ulici koja se spaja s Trgom bana Josipa Jelačića – ističe Matija Mustač, direktor Poslovnog parka.

parking pejaceviceva vrtic 2

U ovoj, 2021. godini tvrtka ima plan uložiti oko dva milijuna kuna u komunalnu infrastrukturu i ugodniju Gradsku tržnicu. Virovitica bi tako trebala dobiti oko 200 novih parkirnih mjesta.

– Od većih ulaganja čekaju nas nova parkirališta u Pejačevićevoj ulici i to za potrebe vrtića, a novi nogostup i parkiralište dobit će i Gajeva ulica. Što se tiče Gradske tržnice, ona nam je također godinama prioritet i svake sezone ulažemo znatna sredstva kojima poboljšavamo uvjete boravka i rada na tržnici, kako za prodavače, tako i za same kupce. Prošle godine zamijenili smo pločice u starom dijelu, tržnica je gotovo 100 posto zatvorena i tako zaštićena od vjetra, a za ovu godinu u planu nam je ugradnja novog sustava grijanja koji bi podigao temperaturu unutar tržnice za stupanj ili dva više u odnosu na vanjski prostor – objašnjava M. Mustač. (www.icv.hr, mlo, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content