Smanjuje se postotak novooboljelih u OBŽ: Samo 8,8 posto pozitivnih, Našice danas bez novih slučajeva

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 262 uzorka od kojih je 23 bilo pozitivno što je 8,8 posto od ukupnog broja testiranih.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, njih 8, dok po dvije novozaražene osobe imaju Beli Manastir, Darda, Đakovo, Podgorač i Popovac. Po jedna novooboljela osoba bilježi se na području Antunovca, Bizovca, Čepina, Erduta i Semeljaca.

Na bolničkom liječenju nalaze se 102 osobe oboljele od Covida-19, 78 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (14 na respiratoru), dok su u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana 24 pacijenta s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata preminule su dvije Covid pozitivne osobe, obje u dobi od 73 godine.

U samoizolaciji se trenutno nalaze 752 osobe, a policijski službenici provjerili su 33 osobe i samo u jednom slučaju u Belom Manastiru utvrdili  kršenje te mjere. Obavili su i 141 nadzor ugostiteljskih objekata, a tom prilikom nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 54 nadzora provođenja epidemioloških mjera (17 u prodavaonicama i trgovinama, 8 u ugostiteljskim objektima, po 5 u trgovačkim centrima i pekarnicama, a ostale u drugim objektima). Utvrdili su jednu nepravilnost te izdali nalog za njeno otklanjanje.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content