TOLE OSVOJIO PITOMAČU Finale obilježila sjajna utakmica: Željko Pšihistal “kralj rolanja” i najbolji igrač turnira

Iz arhive Virovitičkog lista:

I dok je sunce izlazilo na istoku, u Špišić Bukovici se čula glazba… Pobjeda malonogometne momčadi Tole u Špišić Bukovici burno je proslavljena. Vlatko Belša, voditelj momčadi koja je osvojila Pitomaču, “opijen” mirisom šampanjca, u euforiji je dodao:

– Osvojili smo Pitomaču, sada želim titule i iz Virovitice, te Slatine.

Pitomaču su osvojili gotovo lakoćom (osvojili i 3.000 kuna). Istina, u svojim redovima imali su mnogo “jakih” igrača. Dumenčić, Miličić, Sertić, Đurđević, Rončević… Ipak, “kralj rolanja” bio je Željko Pšihistal, igrač koji je s dva gola odlučio finale.

U finalu je sve “prštalo” od uzbuđenja. Nakon velikog početnog vodstva od 2:0 (zabili su dva gola u jednoj minuti), Tole je stao, dopustio Jušti Promet da se primakne. Momci iz Kloštra Podravskog u Tihomiru Vukašinoviću imali su najboljeg strijelca turnira (zabio 5 golova) i on je bio taj koji ih je držao “na životu”.

Ipak, Tole je otišao na 3:1, Jušta smanjuje i izjednačuje. Nastaje urnebes u prepunoj pitomačkoj dvorani. A tada – dva crvena kartona. Prema riječima suca utakmice Damira Herenta (kazao je to nakon dvoboja), prvo je Dario Kovačević udario Damira Vranića. Ovaj mu je uzvratio i Kovačević je završio na – parketu. Nastala je gužva, naguravanje… Padale su prijetnje… Parket je “uzavro” i očekivalo se da još netko “legne”. Kovačević se pridigao, a potom su on i Vranić dobili crvene kartone. I tada je nastala gužva oko suca Željka Horvatinovića kojem su testirali “startnu brzinu”. Ipak, na sreću Hitne pomoći sve je trajalo samo nekoliko minuta, nije bilo “krvavih noseva”, modrica “pod rožnicom”. Utakmica se nastavila.

U takvoj atmosferi Željko Pšihistal je zabio odlučujući gol za pobjedu i veliko slavlje “tolevaca” je započelo. Nakon posljednjeg zvižduka, “opalio” je šampanjac…

– Znao sam da ćemo biti prvi, pa sam im već rano ujutro kupio janje. Sada kod mene u Špišić Bukovici slijedi fešta do zore – kazao je Vlatko Belša.

Tek su rijetki zamijetili da ih dan kasnije očekuje novi okršaj u Virovitici.

– Nema veze, neka dečki proslave. Krasi ih veliko zajedništvo, a kako i ne bi kada neki od njih u pola sedam ujutro zagrljeni napuštaju Špišić Bukovicu – bile su Toletove riječi.

Iako smo preskočili “ples do zore”, ne sumnjamo da je u nedjelju navečer Špišić Bukovica podrhtavala u ludom ritmu, jer to je, na kraju, Tole i zaslužio.

Za momčad Tole su igrali: Dumenčić, Sertić, Vinak, Pšihistal, Bakšaj, Miličić, Kovačević i Rončević.

Boje Jušte Prometa branili su: Sabadžija, Nemet, Kralj, Frčak, Živko, Vukašinović, Ivandija, Ranić, Bošnjak, Petrović.

Najbolji igrač: Željko Pšihistal

Zeljko Psihistal

Najbolji vratar: Stipe Rebić

Stipe Rebic

Najbolji strijelac: Tihomir Vukašinović

Tihomir Vukasinovic

Tole – Jušta Promet 4:3 (Pšihistal 2, Sertić, Vinak za Tole, a Vukašinović 2 i Ivandija za Jušta Promet).

(Virovitički list, prosinac 2003. godine)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content