U OBŽ 13 novopozitivnih osoba: Državljanin Srbije prekršio mjeru, prijavio tranzit, a ostao u Hrvatskoj

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije testirano je 129 uzoraka na koronavirus od kojih je 13 bilo pozitivno.

Sa šireg područja grada Osijeka i Našica danas su po tri novopozitivne osobe, dvije iz Erduta te po jedna iz Čepina, Donje Motičine, Đurđenovca, Popovca i Semeljaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 121 osoba oboljela od COVIDA-19, i to 90 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (14 na respiratoru), dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitaliziran 31 COVID pacijent. Preminule su tri osobe pozitivne na koronavirus u dobi od 57 do 85 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 696 osoba.

Policijski službenici provjerili su samoinicijativno 15 osoba u samoizolaciji a utvrdili su jedno kršenje propisane mjere. Riječ je o državljaninu Srbije koji je prijavio tranzit, a na području Osječko-baranjske županije zadržao se duže od 12 sati. Obavljeno je i 138 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nije utvrđeno nijedno kršenje mjere.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 100 nadzora provođenja epidemioloških mjera te su utvrdili četiri kršenja za koja su izdali upozorenja.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content