U OBŽ 16 novozaraženih, Portugalac na graničnom prijelazu prekršio mjere, prijavio tranzit, a ostao u Hrvatskoj

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata na koronavirus su testirana 154 uzorka od kojih je 16 bilo pozitivno što je 10,4 posto pozitivnih u odnosu na testirane osobe.

Šest novopozitivnih osoba žive na području grada Osijeka po troje u Našicama i Donjem Miholjcu te po jedna osoba u Valpovu, Belišću, Podravskoj Moslavini i Antunovcu.

Na bolničkom liječenju nalazi se 138 osoba oboljelih od Covida-19, i to 92 u Kliničkom bolničkom centru Osijek ( 23 na respiratoru), a 46 u Općoj županijskoj bolnici Našice.

U zadnja 24 sata preminule su tri Covid pozitivne osobe u dobi od 68 do 74 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 751 osoba.

Policijski službenici provjerili su 17 osoba u samoizolaciji, a kršenje te mjere utvrđeno je za jednu osobu na Graničnom prijelazi Erdut. Riječ je o državljaninu Portugala koji je prijavio tranzit, a ostao je boraviti u Hrvatskoj. Obavili su i 86 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nije utvrđeno kršenje propisane mjere.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 121 nadzor provođenja epidemioloških mjera te ­­­­­­­­­su utvrdili ­­­­­­­­­­7 kršenja za koja su izdana upozorenja.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content