U Osječko-baranjskoj županiji 28 novopozitivnih na koronavirus, preminula jedna osoba

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata na koronavirus je testirano 254 uzoraka od kojih je 28 bilo pozitivno, što je 13 posto u odnosu na ukupan broj testiranih osoba.

Najviše novopozitivnih osoba imaju Osijek i Našice, po 5, dok Đakovo i Valpovo imaju po 4. Beli Manastir, Darda i Petlovac bilježe po dvije novopozitivne osobe, a na području Antunovca, Čepina, Gorjana i Satnice Đakovačke je po jedna novozaražena osoba.

Na bolničkom liječenju nalazi se 105 osoba oboljelih od COVIDA-19, i to 75 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (15 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 30 pacijenata s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata preminula je jedna COVID pozitivna osoba u dobi od 73 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 778 osoba, a policijski službenici provjerili su 17 osoba u samoizolaciji. Samo u jednom slučaju u Belom Manastiru utvrdili su kršenje te mjere, dok su sve ostale osobe zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 108 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite u zadnja 24 sata obavili su 48 nadzora provođenja epidemioloških mjera (9 u prodavaonicama i trgovinama, po 7 u trgovačkim centrima i ugostiteljskim objektima, a ostale u drugim objektima). Utvrdili su tri nepravilnosti te izdali naloge za njihovo otklanjanje.

(www.icv.hr, tj)