U posljednja 24 sata u VPŽ samo 8 pozitivnih na koronavirus: U utorak počinje docjepljivanje drugom dozom cjepiva

U posljednja 24 sata na području Virovitičko-podravske županije zabilježeno je osam novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Testirano je 58 osoba. Među novim slučajevima su šest žena i dva muškarca, četiri osobe su srednje, te po dvije starije i mlađe životne dobi.

Novozaraženi dolaze sa sljedećih područja općina i gradova – Virovitica (5), Mikleuš (1), Voćin (1), Suhopolje (1). Nažalost, jedna osoba, muškarac 1960. godište, je uslijed infekcije COVIDOM-19, a pritom je imao i brojne komorbiditete, preminuo u KBC-u Osijek. On je 87. žrtva korona virusa na području naše županije od početka epidemije.

S područja VPŽ, trenutno je 39 COVID-19 hospitaliziranih pacijenata. Njih 37 je u Općoj bolnici Virovitica, a dvije osobe su u KBC-u Osijek. Inače, na području Virovitičko-podravske županije, u utorak počinje docjepljivanje drugom dozom cjepiva. Do sada je na našem području cijepljeno oko 1.000 ljudi.

Od početka epidemije koronavirusa, na području Virovitičko-podravske županije, virusom SARS-CoV-2 su se zarazile 3.293 osobe.

– U ovu brojku uračunati su rezultati PCR testova, ali i „brzih“ antigenskih testova, koji se inače „ne prikazuju“ u redovitoj dnevnoj statistici, ali i svi oni koji su s područja naše županije testirani i bili pozitivni u nekoj drugoj županiji, te oni koje su liječnici obiteljske medicine, s obzirom na to da su živjeli u prostoru s pozitivnom osobom, a razvili su simptome, označili pozitivnima. Navedene 3.292 zaražene osobe su najnoviji i najaktualniji zbroj podataka Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ kao i obiteljskih liječnika s područja naše županije – kažu iz Stožera.

Evidentno je kako se smanjuje broj novozaraženih na području Virovitičko-podravske županije, no usprkos tome iz Stožera civilne zaštite VPŽ i nadalje apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera koje daju rezultate.

(www.icv.hr, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content