U prometnoj nesreći na Vincekovo teško ozlijeđen vozač i još dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede

Tijekom proteklog vikenda, dok se po vinogradima obilježavao blagdan sv. Vinka, i na prometnicama naše županije alkohol je bio glavni uzrok problema. Naime, tijekom vikenda su evidentirane dvije prometne nesreće koje su se dogodile u petak u razmaku od 30 minuta, i to iza 21 sat u Slatini, a uzrokovali su iz vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola ili su odbili alkotestiranje. U jednoj prometnoj nesreći je vozač pod utjecajem alkohola teško ozlijeđen i još dvoje sudionika te prometne nesreće su lako ozlijeđeni, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Niti nastavak vikenda nije protekao puno mirnije, jer je u subotu u 22,05 sati u Cabuni uhićen 37-godišnji vozač teretnog vozila zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a u nedjelju oko 17 sati je u Pitomači uhićen 44-godišnji vozač zbog odbijanja alkotestiranja.

Cijeli vikend su policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, posebno nadzor vozača pod utjecajem alkohola i tijekom vikenda je utvrđeno 102 prekršaja, od kojih 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 15 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Kao što je i najavljeno, u subotu od 15 do 23 sata je na području cijele policijske uprave provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola u kojoj je izvršen nadzor 129 sudionika u prometu, a od 23 utvrđena i sankcionirana prekršaja 4 su vozača isključena iz prometa zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja.

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan se na području Virovitičko-podravske županije dogodilo 8 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena i 5 je lako ozlijeđeno.

Svi nastradali su u prometnim nesrećama sudjelovali kao vozači ili putnici u osobnim automobilima. Tri su sudionika lako ozlijeđena u 3 prometne nesreće koje je uzrokovao isti počinitelj, dok su 2 sudionika lako ozlijeđena u prometnoj nesreći koju je uzrokovao vozač osobnog automobila koji je odbio alkotestiranje i u toj prometnoj nesreći teško ozlijeđen.

Sve prometne nesreće protekli tjedan su se dogodile na području Virovitice, Milanovca i Slatine, a čak 5 počinitelja je napustilo mjesto događaja, no svi su pronađeni.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je protekli tjedan utvrđeno i sankcionirano 214 prekršaja, od kojih 22 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i odbijanja alkotestiranja, 32 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 42 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 20 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,82 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 45 godina u četvrtak u 22,45 sati u Gradini, dok je najvećom utvrđenom brzinom od 119 km/h u ponedjeljak u 21,30 sati u Pitomači upravljao vozač osobnog automobila, i to na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content