Upravni odbor POK-a odobrio donaciju za pomoć stradalima u potresu: Sredstva će prikupljati i obrtnici s područja VPŽ

Slijedom odluke Upravnog odbora Hrvatske obrtničke komore kojom se organizira humanitarna akcija pod nazivom “OBRTNICI ZA STRADALE OD POTRESA”, Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije također se uključila u tu akciju kojom će se kroz 90 dana prikupljati novčana sredstva za pomoć stradalima na području Sisačko-moslavačke županije.

-Na izvanrednoj sjednici Upravnog odbora Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije održanoj 7. siječnja, odlučili smo da ćemo potresom pogođeno područje donirati s tri posto od prikupljenog komorskog doprinosa u 2020. godini – rekao nam je tim povodom predsjednik Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Stjepan Kenjerić.

Dodao je da bi se na taj način moglo prikupiti oko 17.000 kuna.

-Ta sredstva bi prikupili u Udruženjima obrtnika Slatina, Orahovica, Pitomača i Virovitica, te u Područnoj obrtničkoj komori. Neovisno o tom iznosu od tri posto, svaki obrtnik može donirati koliko god može financijskih sredstava i siguran sam da će se i na taj način prikupiti dodatna financijska sredstva za stradalnike u Banovini. Ne sugeriramo nikome koliko da donira, ali pretpostavka je da će obrtnici koji bolje posluju i koji imaju više zaposlenika moći donirati i veća sredstva. Nažalost, zbog COVIDA-19, mnogi obrti su i zatvoreni i potpuno je shvatljivo da ti naši obrtnici neće moći izdvojiti za donaciju velika sredstva. Sredstva će se prikupljati u narednih 90 dana, a nakon toga možemo i izići s brojkom koliko je novca prikupljeno od donacija. S obzirom da potresi i dalje traju, teško je ocijeniti o kakvoj je materijalnoj šteti riječ. No veća sredstva pripast će onim ljudima kojima su objekti više stradali, što je potpuno razumljivo. Na razini cijele Hrvatske planira se prikupiti oko 1,5 milijuna kuna, koji će se nakon završetka akcije dijeliti putem posebnih komisija HOK-a i predstavnika Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije, a prema zahtjevima i obavljenim očevidima na terenu. Članovi Upravnog odbora također su zaključili kako će tijekom godine pratiti stanje među obrtnicima stradalog područja te u slučaju potrebe pružiti materijalnu pomoć onima kojima je to potrebno radi popravaka radionica i lokala – rekao nam je predsjednik Stjepan Kenjerić.

Svima koji žele uplatiti sredstva na žiro račun HOK-a poručio je da mogu biti bez brige kuda ili kome će ta sredstva pripasti.

-Radi se o računima koji su otvoreni samo za tu namjenu i prikupljeni novac se ne može iskoristiti ni u jednu drugu svrhu, tako da svi naši obrtnici i građani sa sigurnošću mogu pristupiti ovoj humanitarnoj akciji za pomoć našim kolegama u Sisačko-moslavačkoj županiji – pozvao je sve obrtnike i druge građane predsjednik HOK-Obrtničke komore VPŽ Stjepan Kenjerić.

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content