Zbog nezapamćenog snijega u Madridu odgođena rukometna utakmica Hrvatske i Španjolske

Utakmica između rukometaša Španjolske i Hrvatske planirana za subotu je odgođena jer je madridski aerodrom zatvoren do daljnjeg zbog snježne mećave, piše Index.hr.

Hrvatski rukometaši trebali su u subotu u 11 sati sletjeti čarterom Croatia Airlinesa u madridsku zračnu luku Adolfo Suárez-Barajas pa u Madridu u 18 sati odigrati susret EHF EuroCupa.

Zbog snijega nošenog snažnim vjetrom zrakoplovi u petak navečer nisu mogli sletjeti na pistu te ih se preusmjeravalo na aerodrome od kojih su krenuli.

– Premda je hrvatska rukometna reprezentacija rano jutros bila spremna za putovanje, tijekom doručka, u dogovoru sa EHF-om i Španjolskim rukometnom federacijom, donesena je odluka da se susret odgađa. Madrid je naime, pogodila snježna oluja Filomena, kakva se u tom gradu ne pamti već 50-tak godina. Zime su u Madridu inače suhe i dosta blage, a prema posljednjim informacijama mnoge ulice su neprohodne, jer ralice praktički ne postoje i cijeli promet je u kolapsu – stoji na stranicama HRS-a.

Nezapamćena mećava

Snijeg je prekrio gradske ulice na kojima uglavnom nema ralica. Stanovnici Madrida deset godina nisu vidjeli snijeg te su zatečeni nastalom situacijom. Zime su ondje obično suhe i sunčane.

Posljednji put je ovako napadao snijeg u ožujku 1971. godine.

– Situacija je jako teška. Molim građane da ne izlaze ako doista ne moraju – rekao je gradonačelnik José Luis Martínez-Almeida u dnevniku na javnoj televiziji TVE.

– Ovakav snijeg nismo imali u zadnjih 50 godina – napomenuo je.

(index.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content