1. ŽNL Objavljen pravilnik o snimanju utakmica: Evo koje su kazne u slučaju propusta

Od početka proljetnog dijela sezone u 1. županijskoj nogometnoj ligi sve će se utakmice obavezno morat snimati. Stoga je Županijski nogometni savez Virovitičko–podravske županije donio i javno objavio Pravilnik o snimanju utakmica.

Svaki klub 1. ŽNL u natjecanju mora osigurati ispravnu digitalnu kameru, snimatelja, ispravni medij na koji će se utakmica snimati za svaku domaćinsku prvenstvenu utakmicu te omotnicu u koju će se stavljati medij nakon svake utakmice.

Klubovi domaćini utakmice snimaju HD kamerom koja se nalazi na središtu igrališta najmanje na tri metra visine, a mora se nalaziti na stalku. Kamera mora biti na mjestu na kojemu neće doći do zaklanjanja snimke tijekom cijele utakmice.

Snimati se može na DVD, USB ili memorijsku karticu, koja je dovoljno velika da se na nju može snimiti 120 minuta događaja. Snimka se nakon utakmice mora obvezno predati delegatu utakmice. Sve mora biti pripravno za snimanje 15 minuta prije početka utakmice.
Snimanje počinje pet minuta prije početka utakmice i traje do odlaska igrača u svlačionice na kraju prvog dijela igre te ponovno od izlaska igrača iz svlačionice do kraja utakmice.

U slučaju da izbije nered ili se dogodi druga sporna situacija snima se do završetka incidentnih situacija. Za sve postupke i propuste snimatelja na utakmici odgovaran je klub domaćin.

U slučaju da klub ne osigura snimanje utakmice kazniti će se novčanom kaznom u iznosu od 500 kuna. Ako klub nije osigurao snimanje utakmice sa za to predviđenog mjesta, odnosno snimatelj ne snima tijek utakmice (trenutni posjed lopte), kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 300 kuna. Ako snimatelj nije snimao u slučaju nereda ili incidenta, klub će se kazniti novčanom kaznom u iznosu od 500 do 1000 kuna. Ako klub ne dostavi snimku utakmice, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 300 kuna.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content