Božinović otkrio detalje popuštanja: Radno vrijeme do 22 sata, nema glazbe

Od ponedjeljka se otvaraju terase ugostiteljskih objekata, ali uz pridržavanje epidemioloških mjera. Također će se dopustiti treninzi u zatvorenim prostorima. Stožer je na konferenciji za medije detaljnije objasnio pod kojim epidemiološkim mjerama se dopušta popuštanje.

U Hrvatskoj je zabilježeno 505 novih slučajeva koronavirusa, kazali su na konferenciji. 5.071 osoba je testirana u 24 sata. Preminulo je 14 osoba. 146.565 osoba je cijepljeno, piše Večernji.hr.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je da u odnosu na prošli tjedan povećanje od 35 posto. U EU smo na 3. mjestu po incidenciji, nižu imaju Finska i Danska. Prijavljene su 1.074 nuspojave na cjepivo.

Ministar Davor Božinović iznio je detalje o popuštanju mjera.

– Usluživanje gostiju na terasama, radno vrijeme od 6 do 22 sata, zatim dozvoljen je samo rad na otvorenom, ako terase imaju pleksiglas ili tako nešto sve se treba otvoriti kako bi zrak strujao. Potrebno je osigurati razmak među gostima, stolice moraju biti razmještene na 1,5 metar, a stolovi minimalno 3 metra.

Na ulasku treba biti dopstupno dezinfekcijsko sredstvo, na toalet se može, ali svi moraju nositi masku i mora to biti jasno istaknuto. Nije dopušteno puštanje glazbe u ugostiteljskom objektu.

Dvorane u kojima su treninzi moraju biti provjetravane, najveći broj osoba ne smije biti od jedne osobe na 20 kvadratnih metara dvorane.Trenirati se mogu samo beskontaktni sportovi. Primjerice nogomet, košarka, ali i borilačke vještine se mogu održavati ali da se rade kondicionalni treninzi, ali za koje nije potreban kontakt. Treba temeljito čistiti dvoranu i rekvizite.

Svlačionice i tuševi se ne bi trebali koristiti, ali može pod određenim mjerama, treba organizirati da u svlačionicu ne ulaze više od dvije osobe odjednom. Obvezno je nošenje maski – rekao je Božinović.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content