KAMPANJA 1 – Fizioterapija – dostupna i bitna!

Kako bi samostalno mogli obavljati vježbe u sklopu projekta „MS NET- Mreža suradnje“, UP.02.2.2.06.0261 organiziran je trening oboljelih s fizioterapeutom, a jedan od projektnih ciljeva je poboljšati kvalitetu života i uključenosti osoba s invaliditetom oboljelih od multiple skleroze širenjem i unaprjeđenjem kvalitete socijalnih usluga u zajednici.

U sklopu projekta „MS NET – Mreža suradnje“, organizirana je prva kampanja projekta s ciljem podizanja svijesti o socijalnim – fizioterapeutskim uslugama za osobe s invaliditetom. Jedna od aktivnosti bila je i medijsko predstavljanje važnosti fizioterapeuta i redovite fizičke aktivnosti koja doprinosi kvalitetnijem životu oboljelih od MS-a.

Nositelj projekta „MS NET – Mreža suradnje“ je Društvo multiple skleroze Brodsko-posavske županije, a partneri su Savez društava multiple skleroze Hrvatske, DMS Osječko –baranjske županije, Društvo oboljelih od multiple skleroze Sisačko-moslavačke županije, DMS Virovitičko podravske županije. Vrijednost projekta je 1.494.090,31 kn te je financiran u 100% iznosu iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda te Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Projektni cilj je omogućiti članovima partnerskih udruga i njihovim obiteljima unapređenje kvalitete života kroz pružanje novih poboljšanih socijalnih usluga (opremanje prostora za rad, prilagođeno vozilo, edukacije te grupe podrške). Važna uloga u svemu je i organizacija kampanja kojima je cilj informiranje javnosti i podizanje svijesti građana o MS-u, rekla je voditeljica projekta Mateja Zirdum.

Kako bi samostalno mogli obavljati vježbe u sklopu projekta „MS NET- Mreža suradnje“, organiziran je trening oboljelih s fizioterapeutom, a jedan od projektnih ciljeva je fizikalnu terapiju omogućiti svima jer još uvijek nije jednako dostupna osobama koje žive u manjim sredinama.

U partnerskim udrugama organizirani su grupni i individualni treninzi, za oboljele i članove njihovih obitelji te edukacije. Važna edukacija za fizioterapeute, posebno nas koji rade s oboljelima od multiple, je nedavno održana u Pakracu. Radi se o Bobath konceptu, a edukator je bio Siniša Almaši. „Sretan sam što smo ovako umreženi i vjerujem da će nova znanja doprinijeti kvaliteti života oboljelih od MS-a“, rekao je Ivan Jelčić, fizioterapeut Društva multiple skleroze BPŽ.

Vladimir Delač, član Društva multiple skleroze BPŽ, apelirao je na važnost fizioterapeutske usluge za oboljele od MS-a te dao poticaj da se oboljeli učlane u udrugu kako bi im ta usluga postala dostupnija.

„Nezamislivo bi mi bilo bez fizioterapeutskih aktivnosti u udruzi, a Ivan je ne samo fizioterapeut, nego i prijatelj“, rekao je član udruge Vladimir Delač.

Projekt MS NET – Mreža suradnje sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Društva multiple skleroze Brodsko-posavske županije.

s a 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content