Koronavirus u OBŽ: Novih 27 slučajeva zaraze, preminule tri osobe

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 296 uzoraka od kojih je 27 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše novopozitivnih osoba ima na području Osijeka, njih 11, dok su po dvije osobe s područja Bilja, Čepina, Darde, Đakova i Našica. Po jedna novooboljela osoba je s područja Belog Manastira, Čeminca, Donje Motičine, Erduta, Ernestinova i Petrijevaca. .

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Na bolničkom liječenju nalazi se 55 osoba oboljelih od COVID-a 19, i to 44 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (10 na respiratoru), a u 11 u Općoj županijskoj bolnici Našice. Preminule su tri osobe u dobi od 57, 72 i 82 godine. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 706 osoba.

Policijski službenici proveli su 16 provjera osoba u samoizolaciji (15 samoinicijativno i jednu po dojavi građana), a samo u jednom slučaju (u Našicama) provjeravanu osobu nisu zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 184 nadzora objekata i nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 40 nadzora provođenja epidemioloških mjera (21 ugostiteljski objekt, po tri trgovačka centra, prodavaonica i pekarnica, a ostalo u drugim objektima), pri čemu nisu utvrdili nepravilnosti.

(www.icv.hr, tj)