Koronavirus u OBŽ: Vozio se u vlaku bez maske pa dobio 500 kuna kazne

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađen je 291 uzorak od kojih je 19 bilo pozitivno na koronavirus.

Na području Osijeka, šest je novopozitivnih osoba, tri su iz Đakova, po dvije iz Bilja, Čeminca i Čepina, a po jedna živi na području općina Darda, Ernestinovo i Petrijevci te grada Valpovo.

Na bolničkom liječenju nalaze se 53 osobe oboljele od COVIDA-19, i to 43 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (10 na respiratoru), a 10 u Općoj županijskoj bolnici Našice. Preminule su tri osobe u dobi od 80, 81 i 92 godine. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 812 osoba.

Policijski službenici proveli su 19 provjera osoba u samoizolaciji, i to 17 samoinicijativno i dvije po dojavi građana. Jedna dojava je bila točna, pa provjeravanu osobu iz Belišća nisu zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 122 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Policijski službenici jučer su uručili obavezni prekršajni nalog i izrekli novčanu kaznu u iznosu od 500 kuna mještaninu Strizivojne koji je zatečen u vlaku bez zaštitne maske za lice, što je kažnjivo prema odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Inspektori i službenici civilne zaštite tijekom vikenda obavili su 46 nadzora provođenja epidemioloških mjera (21 ugostiteljski objekt, 5 trgovačkih centara, 9 prodavaonica, 3 pekarnice, a ostalo u drugim objektima) pri čemu su utvrdili jednu nepravilnost te izdali nalog za njeno otklanjanje.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content