Luka Šabić i Nina Srzić dobit će Oskar znanja, najveću nagradu u obrazovanju

Agencija za odgoj i obrazovanje, u petak 26. veljače, od 18,00 sati, online, organizirat će dodjelu nagrade Oskar znanja, najveće i najznačajnije nagrade u obrazovanju kojom se već 16 godina nagrađuju najbolji učenici i nastavnici osnovnih, srednjih, glazbenih i umjetničkih škola u Republici Hrvatskoj. Među 282 učenika i 192 mentora, bit će i dvoje učenika s područja Virovitičko-podravske županije.

Oskar znanja dobit će Luka Šabić, učenik Opće gimnazije Srednje škole Marka Marulića iz Slatine inače prvak Hrvatske iz povijesti. Njegova mentorica je bila Mirjana Drenski.

Oskar znanja dobit će i Nina Srzić, učenica Gimnazije Petra Preradovića Virovitica, koja je na državnom natjecanju iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna osvojila prvo mjesto u Hrvatskoj. Nina je „Novog Davida“ naslikala tehnikom olovke i akvarela. Mentorica joj je do državne razine bila Dubravka Sikora, a na državnoj razini Tomislav Slavić.

Čestitke budućim laureatima, uputio je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

– Čestitam vam na sjajnom uspjehu, kojim pronosite i ime svojih škola i Virovitičko-podravske županije. Vaš uspjeh dokaz je nesebičnog rada i odricanja – poručio je.

Oskarom znanja nagradit će se učenici koji su osvojili prvo mjesto na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, učenike koji su postigli najbolje rezultate, pokazali iznimne vještine rješavanja problemskih zadataka, predstavili najbolje istraživačke radove i imali iznimno zapažen glazbeni nastup na Natjecanju mladih glazbenika. Oskar znanja dobit će 282 učenika i 192 mentora. Live prijenos specijalne emisije na kojoj će se dodijeliti Oskar znanja moći će se pratiti na Facebook stranici Oskar znanja i Youtube kanalu Agencije za odgoj i obrazovanje.

(vpz.hr, azoo.hr, Fotografija: Facebook)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content