Mercedes zbog greške povlači preko milijun vozila proizvedenih između 2016. i 2021. godine

Mercedes-Benz će opozvati 1.292.258 vozila zbog greške unutar sistema za hitne pozive.

Iz njemačkog automobilskog diva utvrdili su da bi, u nekim njihovim vozilima, privremeni kolaps napajanja komunikacijskog modula uzrokovan prometnom nesrećom mogao odaslati u bazu pogrešnu lokaciju vozila, rekao je glasnogovornik tvrtke za Insider.

Također je potvrdio da ostale funkcije automatskog i manualnog sustava za hitne pozive ostaju u potpunosti operativne te da Mercedes-Benz US nije upoznat ni s jednim slučajem materijalne štete ili osobnih ozljeda zbog ovog problema, prenosi Index.hr.

Modeli automobila koji se opozivaju uključuju CLA, GLA, GLE, GLS, SLC, A, GT, C, E, S, CLS, SL, B, GLB, GLC i G, izvijestio je u subotu Associated Press.

Borba za tržište električnih vozila

Opoziv je uslijedio nakon što je Mercedes-Benz saznao za sudar u Europi u kojem je automatski sustav za nuždu pružio netočnu lokaciju vozila, navode iz AP-a. Modeli koji se opozivaju su proizvedeni između 2016. i 2021.

Prošlog tjedna Mercedes je otkrio detalje o svojoj električnoj S-klasi EQS. Cilj tvrtke je dominirati u proizvodnji luksuznih električnih vozila. U siječnju su ujedno predstavili i svoj novi crossover EQA 250 iz 2022. godine, najnovije električno vozilo Mercedes-Benza.

(index.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content