Na području OBŽ 16 novozaraženih koronavirusom, jedna osoba preminula

U zadnja 24 sata u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ obrađeno je 355 uzoraka od kojih je 16 bilo pozitivno na koronavirus, priopćili su danas iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Osam novopozitivnih osoba živi na području Osijeka, četiri na području Đakova, a po jedna Antunovca, Bilja, Erduta i Viškovaca.

Na bolničkom liječenju nalaze se 74 osobe oboljele od COVIDA-19, i to 56 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (13 na respiratoru), a 18 u Općoj županijskoj bolnici Našice. Preminula je jedna osoba u dobi od 76 godina. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 812 osoba.

Policijski službenici proveli su 21 provjeru osoba u samoizolaciji. U 20 samoinicijativnih provjera sve su osobe zatekli na prijavljenoj adresi, dok postupajući po jednoj dojavi građana iz Osijeka utvrdili su kršenje te mjere. Obavili su i 176 nadzora objekata, a pri tomu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 51 nadzor provođenja epidemioloških mjera (15 ugostiteljskih objekata, 15 prodavaonica i trgovina, po 3 pekarnice, benzinske crpke, trgovačka centra i tvrtke te ostalo u drugim objektima).

U dva nadzora utvrdili su nepravilnosti i odmah izdali naloge za njihovo otklanjanje.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content