Održana početna konferencija projekta izgradnje mobilnog reciklažnog dvorišta u općini Crnac

U prostorijama Općine Crnac, danas (srijeda) je održana početna konferencija projekta “Uspostava mobilnog reciklažnog dvorišta u Općini Crnac”. Pozdravnim govorom konferenciju je otvorio načelnik općine Mato Damjan.

-Ukupna vrijednost projekta iznosi 178.750 kuna od kojih je 85 posto bespovratnih sredstava, dobivenih putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija dok će razliku pokriti Općina Crnac iz vlastitih proračunskih sredstava. Općina Crnac prijavila je projekt Uspostava mobilnog reciklažnog dvorišta u Općini Crnac na natječaj Ministarstva zaštite okoliša i energetike “Uspostava reciklažnih dvorišta”, koji se financira kroz Kohezijski fond. Uz sredstva za mobilno reciklažno dvorište, Općina Crnac se prijavila na natječaj Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za nabavku spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, tako da će i ovoga puta Općina u ukupnom trošku sudjelovati s manjim udjelom, sa svega 15 posto sredstava – rekao je Damjan.

Prezentaciju o projektu održao je pročelnik Danijel Jozić koji je i voditelj projekta naglasivši kako isti obuhvaća tri aktivnosti.

-Aktivnost nabave mobilnog reciklažnog dvorišta (provedba postupka javne nabave, te dopremu i uspostavu mobilne jedinice na području općine ), 2. Aktivnost upravljanja projektom i 3. Aktivnost promidžbe i vidljivosti. Mještani će o projektu biti informirani putem medija i mrežnih stranica Općine Crnac, letaka te kroz edukativne aktivnosti kroz koje će se predstaviti način funkcioniranja reciklažnog dvorišta, pravilan način postupanja s otpadom i vrste otpada će se u reciklažnom dvorištu moći odložiti – rekao je Jozić.

Projektom Uspostava mobilnog reciklažnog dvorišta Općina Crnac želi povećati udio odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjiti količine otpada koje će završiti na odlagalištima u skladu s načelima kružnog gospodarstva i održivog gospodarenja otpadom.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content